Wereldtop hondentrimmen strijkt neer in Kortrijk

In Kortrijk vindt dit weekend `Groomania` plaats. Dat is een evenement rond het trimmen van honden. Het hele weekend lang kan je in de expo terecht voor verschillende workshops rond het trimmen van honden. Er is ook een wedstrijd waarbij een jury bepaalt wie het beste zijn of haar hond kan trimmen. Ze letten op bepaalde criteria en geven de kandidaten punten. De persoon met het meeste aantal punten wint de wedstrijd. Er nemen 24 landen deel aan dit evenement, ook België neemt deel.

Groomania is de grootste wedstrijd voor trimmen van honden in Europa. De eerste editie vond plaats in 2005. De oprichters van het evenement zijn Kitty Ponnet en Kitty Dekeersgieter. De beste `groomer` wint een reis naar Las Vegas. Daar kan de  winnaar deelnemen aan de ‘SuperZoo grooming’ competitie. Er zijn verschillende categorieën waarvoor je kan inschrijven. Naast een individuele competitie is er ook een team competitie waar de 24 delegaties van de landen aan deelnemen. Tijdens het weekend komen sprekers aan bod en kan je ook workshops volgen om beter honden te leren trimmen.

Het evenement trekt heel wat mensen aan met verschillende achtergronden. Vaak zijn het vrienden of familie die komen supporteren. Maar ook scholen komen kijken. De belangrijkste rol is weggelegd voor de jury.

Niet alleen de deelnemers zijn echte wereldtop, ook de jury is van internationale afkomst. Alle aanwezigen delen dezelfde passie, hun passie voor honden.

De jury beoordeelt de kandidaten en let op verschillende zaken. Een hond trimmen is meer dan alleen wat knippen.

Je kan het trimevent nog bezoeken tot en met zondag, daarna zijn de honden over verschillende delen van de wereld te zien.