De Tranzit

UGent en Howest trappen academiejaar af met kick-off

Maandag organiseert studentenclub Centaura zijn vijfde editie van de jaarlijkse studenten kick-off. De studenten van Ugent en Howest gaan hiervoor weer samenwerken om er een geslaagd evenement van te maken. Centaura hoopt op een overvolle feestzaal om het schooljaar goed in te zetten.  

SafePartyZone in Kortrijk

Met behulp van twee gratis vaten gaat Centaura weer voor een rijkelijke opkomst. Om tien uur wordt er dan ook meteen veel volk verwacht. Net zoals alle grote evenementen in Kortrijk is Centaura verplicht om zich te houden aan de SafePartyZone-regels. Dit is een registratiesysteem dat de veiligheid van de feestvierders waarborgt en zo ongevallen voorkomt. “Door de SafePartyZone-regels hebben wij een perfect overzicht van het aantal studenten en hun leeftijdscategorieën”, zegt organisator Willem Bataillie. “Zo kan je ook op een zwarte lijst komen wanneer je je misdraagt en geweigerd worden op toekomstige evenementen.”

Goedkope pintjes

Centaura is al jarenlang bekend als een van de goedkoopste verenigingen van Kortrijk. Die reputatie proberen ze hoog te houden door de pintjes voor maar liefst 1,5 euro aan te bieden. “Door strategisch om te gaan met budgetten en kosten kunnen wij onze prijzen zo laag mogelijk houden”, aldus Bataillie. In dit economische klimaat is het voor studentenverenigingen steeds moeilijker om zulke prijzen in stand te houden. Dat merkt Centaura ook: “We zien ook dat er uiteindelijk een eind zal komen aan onze lage prijzen, maar als we onze financiën goed bijhouden, kunnen we dat zo lang mogelijk uitstellen.”

Belangstelling is er zeker wel. De organisatie verwacht ongeveer 300 man in de Tranzit. “We voelen ook wel dat er dit jaar meer interesse is dan de voorbije jaren, de gratis inkom maakt dat natuurlijk ook iets makkelijker”, vertelt Bataillie. “Door onze party in de Tranzit te organiseren, kunnen we vermijden dat er te weinig drukte is in het begin van de fuif. Daarom dat we ook pas starten om 22 uur.” De organisatie hoopt hiermee dus op een geslaagde aftrap van het academiejaar.