© Gilles Debeer
© Gilles Debeer

Inbrakenplaag teistert West-Vlaamse voetbalclubs: KFC Poperinge neemt preventieve maatregelen

Een inbrakenplaag teistert enkele West-Vlaamse voetbalclubs. Voormezele, Zonnebeke en Ieper kregen de afgelopen weken ongewenst bezoek over de vloer. Politiezone Arro Ieper verhoogt de waakzaamheid en ook KFC Poperinge neemt preventieve maatregelen tegen inbraken.  

Voetbalclub KFC Poperinge blijft voorlopig gespaard van inbraken, maar door de vele diefstallen in de omgeving nemen ze de nodige maatregelen. Kantine-uitbater en vrijwilliger Lauretto Deseure gaat zelf patrouilleren. “Mijn collega en ik komen om de twee uur kijken of alles nog op zijn plaats staat. We verstoppen ook onze waardevolle spullen, dat is nodig in deze barre tijden.” Met de huidige benzineprijzen is het voortdurend op en af rijden naar de club niet goedkoop. “Ik woon in Watou, wat toch een eindje rijden is van Poperinge. Ik moet vier keer per dag langskomen, waardoor de kilometers op de teller snel stijgen.”

Extra aandacht tijdens de nacht

Politiezone Arro Ieper moest de afgelopen weken al drie diefstalvaststellingen doen bij voetbalclubs in de buurt. Inbraken bij andere clubs willen ze vermijden. Glenn Verdru, woordvoerder van Arro Ieper, vertelt dat er extra maatregelen genomen worden. “De voetbalkantines krijgen allemaal meer aandacht tijdens de nachtelijke patrouilles. Een aantal clubs namen ook al contact op met onze preventiedienst.”

Spotters

Bij KVK Westhoek zijn ze ook op hun hoede en werken ze sinds kort met spotters voor de algemene veiligheid. Bij thuis- en uitmatchen stuurt de politie hen mee om het gedrag van de supporters in de gaten te houden. In en rond de kantine houden ze ook een oogje in het zeil. In de nacht patrouilleert de politie in de omgeving van het Crackstadion.

De zoektocht naar mogelijke daders is nog volop aan de gang. Politie en parket willen voorlopig niet communiceren over het onderzoek.