© Pexels
© Pexels

Het taboe rond biseksualiteit heerst nog steeds

Vandaag is het de Dag van de biseksualiteit. Een biseksueel persoon kan een relatie hebben met zowel mannen als vrouwen. Ondanks de vele acties en Pride Parades heerst er nog steeds een taboe rond dit onderwerp. Wij gingen op pad en vroegen aan inwoners van Kortrijk wat zij hierover denken.

Wat betekent biseksualiteit voor jou?

De ene persoon ziet het als enkel ‘verliefd’ worden op mannen en vrouwen, terwijl een ander biseksualiteit als een ruimer begrip ziet waarbij ‘bi’ een fout voorvoegsel is.

Gaybashing en andere vormen van geweld komen nog steeds voor. De laatste maanden waren er verschillende vormen van geweld tegen mensen van de LGBTQIA+-community. Twee maanden geleden kreeg Max Vandenbergh slagen omdat hij anders geaard is. De meeste mensen op straat begrijpen het zinloos geweld en de kritiek op biseksuelen niet.

Wat moet er gebeuren om het taboe te doorbreken? Moet dit meer op sociale media in de kijker worden gezet? Of is het belangrijker om dit onderwerp op school bespreekbaarder te maken? Of is een gewoon gesprek tussen ouder en kind ook al goed?