Frituur Davy in Bissegem is de beste frituur in Kortrijk

Frituur Davy, de Rolls Royce onder de frituren

Beste frituur van Vlaanderen in 2019 en nu ook uitgeroepen tot beste frituur van Kortrijk. Frituur Davy in Bissegem bestaat sinds 1999 en staat onder leiding van Davy en Melissa. De jonge ondernemer kocht de frituur op zijn negentiende en gaf er zijn eigen draai aan. Wij gingen ter plaatse om de sfeer op te snuiven en spraken een medewerker.

Wat onderscheidt de frituur van andere die deelnamen aan de wedstrijd?
“Zoals zo vaak is hard werken de sleutel tot succes, ook bij Davy is dat zo. Hij heeft bijna nooit rust en maakt ook verschillende artikelen op ons menu zelf die artisanaal zijn bereid met verse producten. Onder andere de huissaus, kaaskroketten, garnaalkroketten en stoofvlees zijn zeer geliefd. Bij de mensen die voor ons stemden zal dat zeker meegespeeld hebben.

Jullie zijn opnieuw kandidaat voor de eindzege dit jaar, hoe zorg je ervoor dat de mensen op jullie stemmen?
“Mensen kunnen een waardebon winnen van 300 euro. Per stem krijgt diegene een kaartje van ons en die gaat dan in de trekking. Uiteindelijk wordt er uit alle deelnemers één winnaar getrokken en die wint dan de waardebon die je mag gebruiken bij de frituur.”

Is dit altijd al zijn droom geweest?
“Davy wou altijd een restaurant hebben en heeft ook altijd in de horeca gewerkt tijdens zijn studentenperiode. Op jonge leeftijd heeft hij de frituur overgenomen toen hij te horen kreeg dat deze vrijkwam.”

Heeft corona ook bij jullie financiële schade aangericht?
“Nee, we hebben zelf verrassend veel winst geboekt omdat we een van de weinige horecazaken waren die mocht openblijven. We doen enkel take-away en hanteerden de coronavoorschriften zoals het moest. De mensen kwamen af en toe eens een pint drinken bij ons zodat ze buiten konden zijn. Dit alles gaf voor ons een positieve draai aan corona.”