Streamingsdienst Netflix haalt Friends van het platform. (Bron: Pixabay)

Friends verdwijnt van Netflix: einde van een brok popcultuur

Over exact een week haalt Netflix de populaire sitcom Friends van hun platform. De avonturen van de zes vrienden uit New York komen zo tot een definitief einde, althans in België. De serie gaat ondertussen al bijna twintig jaar mee, maar veel jongeren leerden de reeks pas de afgelopen jaren kennen. Nu Netflix beslist om er voor goed mee te stoppen, kan dat dus niet meer. Wij gingen na hoe goed de serie is blijven hangen in campus The Penta.

De eerste conclusie die we moeten stellen: de sitcom is minder bekend bij de scholieren dan eerst gedacht. Bij een rondvraag blijkt al snel dat de studenten tegenwoordig voor andere series kiezen. Na even zoeken vonden we toch studenten, weliswaar al iets ouder, die wel de avonturen van Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler en Joey gevolgd hebben. En niet enkel bekeken, maar als echte fans gebingewatcht.

De tien seizoenen bleken dus voor sommige fans nog niet genoeg. Om te testen of de studenten de serie wel echt kenden, werden hen enkele vragen voorgelegd. Niemand viel door de mand.

Met die parate kennis zit het dus wel goed. Wie nog een laatste bingesessie wil doen, haast zich maar beter. Op 1 oktober wordt de reeks door Netflix verwijderd. De personages gaan dus niet op een break, maar verdwijnen voor goed voor de abonnees van het streamingplatform.