Danitsia Mornie klaar voor haar eerste optreden

Vanavond zal Kortrijks artieste Danitsia Mornie voor de eerste keer live optreden in Bolwerk voor de Spoetnik sessies. De organisator het Wilde Westen probeert met deze Spoetnik sessies lokale Kortrijkse talenten te lanceren naar een groter podium. Via deze weg kunnen ze de muziekwereld ontdekken op een professionele manier.

De eerste keer is altijd spannend, ook voor Danitsia Mornie. De jonge Kortrijkse artieste probeert met haar rustige muziek haar publiek emotioneel te raken. Haar piano is daarbij onmisbaar. In duet met elkaar raakt ze niet alleen de buitenwereld, maar ook haar innerlijke gevoelens. Ze doet het ook niet alleen, voor dit schouwspel kan ze rekenen op de begeleiding van haar gitarist. “Mijn muziek is vooral iets waar ik mezelf in kwijt kan en dat probeer ik ook te delen met de mensen”, aldus Danitsia Mornie.

Muziek primeert

Mornie probeert ondanks de interesse wel relatief onder de radar te blijven: “Mijn ambities zijn niet om super bekend te worden, ik doe het vooral voor mezelf.” Door haar muziek gaat ze vooral op zoek naar emoties en daar haalt ze haar voldoening uit. Als muzikant is dat nog altijd het voornaamste, al probeert ze haar boodschap wel voldoende tot haar publiek te laten doordringen. “Ik hoop dat het publiek het ook een beetje mooi vindt, dan kunnen we er een fijne avond van maken”, klinkt het.

Wilde Westen als initiatiefnemer

Het Wilde Westen zet met deze Spoetnik sessies vol in op lokaal talent en proberen ze zo meer kansen te geven. “Vroeger kregen artiesten veel meer podiumkansen door de vele jeugdhuizen”, zegt organisator Jatse Behaeghe. “Dat is tegenwoordig veel moeilijker geworden door het verdwijnen van die jeugdhuizen en de hogere kosten die met optredens gepaard gaan.” Spoetnik staat daardoor rechtstreeks in verband met de lancering van onbekende en talentvolle muzikanten.

Door gesofistikeerde apparatuur te gebruiken, pogen ze ook een stap verder te gaan in de professionaliteit die ze de artiesten willen geven. Hierdoor geven ze de beginnende muzikanten een voorproefje van wat hun nog te wachten kan staan. Daarnaast zijn de evenementen van Spoetnik gratis te beschouwen voor iedereen.