Wie de fiets neemt naar lokale handelaars wordt beloond. Foto: Unsplash

Stad Kortrijk beloont fietsers met ‘VéloVoordeel’: “gezond, goedkoop en goed voor de economie”

Via het ‘VéloVoordeel’ wil Stad Kortrijk het aantal wagens in het stadscentrum ferm reduceren en anderzijds de lokale handelaars steunen. Wie door het centrum fietst met de Swave-app wordt beloond met kortingen bij de lokale handelaars. Julie Vanmeire kreeg de eer om de app uit te testen in een ritje met haar hond Sunny.

Stad Kortrijk werkt voor het project samen met Swave. Het bedrijf is reeds bekend van het ‘consumptieparkeren’, waarbij consumenten bij deelnemende handelaars een deel van hun parkeerkosten terugbetaald krijgen. Nu zien we dus een soortgelijk fenomeen waar fietsers beloond zullen worden.

Simpel en voordelig

Het concept is simpel: wie naar het centrum van de stad fietst en aankopen doet bij deelnemende handelaars krijgt voortaan gratis consumpties en kortingen. De app houdt bij wanneer de fietser door het centrum fietst en somt zo de mogelijke voordelen op.

Alle voorwaarden en deelnemende handelaars, momenteel een zestigtal, kan je vinden in de Swave-app. Die kan je downloaden op www.swave.be. De vroege vogels worden beloond, want de eerste 5.000 mensen die genieten van het ‘VéloVoordeel’ krijgen een gratis consumptie.