Ronaldinho schitterde in de Ghelamco Arena (bron: Dreamstime.com)

Ronaldinho zorgt voor winst in uitverkochte Ghelamco Arena

Gisterenavond stond er een galamatch op het programma tussen Standard en KAA Gent in een uitverkochte Ghelamco Arena. De ‘Circus Cup’ bracht heel wat volk op de been en daar zat vooral de Braziliaanse superster Ronaldinho voor iets tussen. De ex-speler van onder andere Barcelona zorgde voor een 2-4 overwinning voor de Rouches.

Ronaldinho was goed voor twee goals, een paar flitsende acties en een assist op voormalig Standard-speler Paul José Mpoku. Naast Mpoku deden er nog enkele spelers mee die nog actief zijn in het hedendaagse voetbal. Denk maar aan Jonathan Legear (Visé) en de contractloze Mehdi Carcela, die al snel naar de kant moest worden gebracht met brancard door een blessure. Ook de Buffalo’s konden rekenen op enkele sterkhouders uit het kampioenelftal van 2015. Renato Neto zorgde voor de assist op Danijel Milicevic, die nog steeds zeer geliefd is bij de thuissupporters. Ook Nana Asare was van de partij.

Sfeer staat centraal

De andere doelpunten werden gescoord door Gonzague Vandooren (Standard) en Elimane Coulibaly (Gent), maar de zege was dus voor de Rouches. Al maakte dat niet veel uit, volgens communicatiemanager van KAA Gent, Tom Vandenbulcke: “De uitslag speelde vandaag geen rol, het gaat er vooral om dat de oud-spelers nog eens konden aantreden. Dat Ronaldinho kon scoren, was mooi meegenomen. Dat was een leuk extraatje voor het publiek.”

Het werd dus een echte Braziliaanse avond in Gent, daar zorgden de vele fans voor. Ook het Braziliaanse orkest dat voor de muziek zorgde tijdens de wedstrijd bracht veel sfeer. In de rust waren het de danseressen die voor het entertainment zorgden.

Succesverhaal

De wedstrijd was duidelijk een succes volgens Vandenbulcke: “Het is altijd tof om te zien dat het stadion vol zit, al speelt de factor dat het gratis was ook een grote rol. Het effect-Ronaldinho was ook zichtbaar, veel mensen kwamen ook uit andere hoeken van het land om de ster te zien schitteren.”

Het was wel even wachten op een vol stadion omdat talrijke mensen vast stonden in de file. Na een 20-tal minuten waren de meeste fans toch op hun plaats geraakt en konden ze hun sterren aanschouwen.