De studenten van Howest kunnen in de Penta genieten van een nieuwe Playstation

Howest wil blijven verbeteren in Belgian Student League

Het is de studenten van Howest Kortrijk misschien wel opgevallen. In de Penta staat er sinds dit academiejaar een PlayStation. En die staat er niet zomaar, het maakt deel uit van het rekruteringprogramma van de West-Vlaamse hogeschool om beter te presteren in de Belgian Student League. Maar wat is die league juist, en waarom heeft Howest nood aan vers bloed?

De Belgian Student League is de belangrijkste Belgische scholencompetitie in de gamingwereld/industrie. Belgische hogescholen en universiteiten nemen het in verschillende online games tegen elkaar op, om uit te maken welke school zich de beste eSportsschool van België mag noemen. Games als League of Legends, FIFA, Rocket League en Clash Royale behoren tot de mogelijkheden, en Howest hoopt natuurlijk in elke game een sterke vertegenwoordiger te vinden.

Want de resultaten waren de laatste jaren niet waar de Howestse gamers op gehoopt hadden. Op het bekende voetbalspel FIFA eindigde Howest voorlaatste in de groepsfase. Ze konden slechts één van de negen partijen winnend afsluiten. In League of Legends konden twee van de zes wedstrijden gewonnen worden. Tot slot ging het Thomas Lokere en zijn team beter af in de Rocket League competitie. Ze werden knap derde in hun groep, maar verloren kansloos in de kwartfinale, een prestatie die hen een positief gevoel geeft naar de volgende edities van de Belgian School League.

“Mijn eerste ambities als Howestspeler is Howest competitief maken op het vlak van eSports zodat we niet als een outsider gezien worden, maar als een competitieve entiteit. Hiervoor hebben we jammer genoeg wel wat meer support nodig vanuit school rondom advertenties, rekrutering en eSportssupport zoals een LAN lokaal (in de zelfs ruimte gamen, red) of klas die samengaan als oefenzaal. Er zijn andere scholen die een specifiek lokaal hebben ter voorbereiding van de eSportstornooien, ook krijgen ze hun eigen pc’s en uitrusting. Wij hebben dit nog niet gekregen om spelers te motiveren”, stelt Lokere.

Misschien kan de nieuwe eSportsopleiding, sinds dit jaar een keuzetraject binnen de opleiding Business Inovation, en de PlayStation in de Penta wel voor nieuw talent zorgen om Howest te vertegenwoordigen in de Belgian School League.