Café 'De Shooters' in Kortrijk. Foto: Benne Ceenaeme

Café “De Shooters” heeft goedgevulde agenda voor WK voetbal

Nu het WK voetbal in Qatar dichter bij de deur staat, is café “De Shooters” begonnen met de voorbereiding van hun gethematiseerde evenementen. De stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat de organisatie niet evident is, maar dat houdt hen niet tegen om de deuren tijdens het WK open te houden.

Benno Ceenaeme & Achille Vancolen

Het sportcafé in het centrum van Kortrijk is volop bezig met het organiseren van evenementen in thema van het WK voetbal in Qatar. Gedurende het WK zullen er elke avond thema-avonden zijn in verband met de deelnemende landen. Er is een maximale capaciteit van 250 supporters die de match kunnen bekijken. “Helaas hebben we geen vergunning gekregen om buiten iets te organiseren”, zegt uitbater Benoit De Guffroy.

Daarnaast houdt De Guffroy ook rekening met de stijgende energieprijzen. Sportcafé “De Shooters” zal later zijn deuren openen, vanaf 16u in plaats van 13u. Maandag en dinsdag blijft het café gesloten. Dat het WK in de herfst gespeeld wordt, is niet per se een nadeel voor “De Shooters”. Er zal geen concurrentie zijn van zomerbars en andere evenementen waardoor het café meer omzet kan maken.