Filiep Vanhonacker won de bruggenloop in Kortrijk over een afstand van 10 kilometer.

Docent Filiep Vanhonacker won bruggenloop in Kortrijk: “Altijd leuk om te winnen”

Afgelopen zondag won Filiep Vanhonacker (40) de bruggenloop in Kortrijk over een afstand van tien kilometer. Filiep is docent en trajectbegeleider aan Howest. Hij won met bijna een minuut voorsprong op de tweede. “Het is altijd leuk om als eerste over de meet te komen.”

Een honderdtal deelnemers namen op 18 september deel aan de bruggenloop in Kortrijk. Onder hen zat ook een docent van Howest én die won. Filiep Vanhonacker geeft economische vakken binnen de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement en is trajectbegeleider voor onder meer Journalistiek. “Ik werk hier nu al ongeveer vijf jaar”, vertelt Filiep. “Tot mijn dertiende heb ik gelopen tot ik de sport inruilde voor tafeltennis. Een vijftal jaar terug begon de loopkriebel opnieuw in me op te komen. Eerst liep ik recreatief, maar telkens wou ik meer en meer. Momenteel zit ik bij Atletiek Zuid-West, een goede loopclub.”

Filiep won de bruggenloop in Kortrijk met bijna een minuut voorsprong op de tweede. Toch is dit voor hem niet de mooiste prestatie uit zijn carrière. “Ik ben trots op het feit dat ik dit jaar sportman van het jaar werd in Zwevegem voor de gecombineerde coronajaren 2020-2021. Ik liet bekende namen als Xandro Meurisse en Wout Alleman achter mij. Dit gaf me toch nog wat meer voldoening dan de overwinning in de bruggenloop. Het is natuurlijk wel altijd leuk om een wedstrijd te winnen, maar het was eerder een ideale voorbereiding voor de marathon van Eindhoven die ik over enkele weken zal lopen. Ik hoop het daar goed te doen en mijn eigen tempo te lopen. Normaal moet er wel iets mogelijk zijn, maar natuurlijk moeten er zich nog meer lopers aanmelden.”