Bas Verbrugghe (20) studeert Sportjournalistiek aan Howest.

“Ik hoop dat mijn opleiding in de toekomst nog meer studenten kan aanwerven”

Howest biedt enkele richtingen aan die nergens anders in Vlaanderen te vinden zijn. De West-Vlaamse hogeschool trekt hiermee heel wat studenten aan die op zoek zijn naar hun specifieke keuze. “Mijn opleiding is vrij uniek en ik ben blij dat ik die in Kortrijk kan doen.”

De Hogeschool West-Vlaanderen telt momenteel meer dan 8.500 studenten. Zij zijn onderverdeeld in 24 bacheloropleidingen en 12 graduaatsopleidingen in de campussen van Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Ook zijn er enkele unieke opleidingen te vinden bij Howest. De West-Vlaamse hogeschool biedt onder meer de opleiding Sportjournalistiek aan, een keuzetraject binnen de bachelor Journalistiek. “Enkel aan Howest kan je deze opleiding volgen”, vertelt derdejaarsstudent Sportjournalistiek Bas Verbrugghe. “Ik heb ondervonden dat er veel doorgroeimogelijkheden in deze opleiding zitten. Het traject Sportjournalistiek is iets uniek, maar je leert ook heel wat bij over economie en de Belgische politiek. Een grote tip voor eerstejaars is dat ze zelf het initiatief in handen moeten nemen. Maak bijvoorbeeld een eigen website aan, dan zien de docenten dat je goed bezig bent.”

Howest biedt een bredere waaier aan opleidingen aan. Je kan er bijvoorbeeld sociaal werk studeren, Digital Arts & Entertainment of Multimedia and Creative Technologies. Mattice Struyve (20) uit Waregem is student in die laatstgenoemde opleiding. “Het is een vrij unieke opleiding en het feit dat je het hier kan studeren, is perfect. Ik ben een gemotiveerde student en mijn volle motivatie kan ik kwijt in deze opleiding. MCT daagt zijn studenten telkens uit in het verleggen van hun grenzen. Ik hoop dat mijn opleiding in de toekomst nog meer studenten kan aanwerven.”

Maar het kroonjuweel is de Digital Arts & Entertainment opleiding. Vorig jaar won het voor de 3de keer de prijs voor beste ‘Game design & development school‘, gestemd door experten van de beste game-bedrijven ter wereld. Eerder won Howest de prijs in 2017, en de hogeschool verdedigde die titel ook het volgende jaar.