Politie kan fietsendieven oppakken dankzij alerte voorbijganger

Foto: Pixabay

Op zondagavond 20 september kon één van de politieteams van Politiezone VLAS twee fietsdieven op heterdaad betrappen in de fietsenstalling op het Stationsplein in Kortrijk. Dat kon dankzij een alerte voorbijganger, die de politiediensten op tijd verwittigde en met behulp van de aanwezige camera’s. De Politiezone VLAS waarschuwt de bevolking en vraagt om alert te zijn.

Afgelopen zondagavond belde een voetganger de politiezone VLAS op met een oproep over fietsdiefstal. “We hebben dit telefoontje meteen serieus genomen en onze camera’s ingeschakeld”, vertelt Thomas Detavernier van Politiezone Vlas. “Met onze camera’s konden wij inderdaad vaststellen dat het ging om diefstal. We stuurden een patrouille en die konden tijdig ingrijpen en de dieven op heterdaad betrappen.” Wat er met de twee dieven zal gebeuren is nog niet duidelijk.

Fiets vastmaken

De politiezone spoort iedereen aan om zijn fiets altijd en overal te sluiten. “Wij hebben een preventiepost binnen onze politiezone en wij werken ook samen met de stedelijke preventiedienst van Kortrijk. We proberen de mensen zo goed mogelijk te adviseren, maar de belangrijkste tip is heel simpel: sluit altijd uw fiets, ook bij korte gelegenheden. Een andere nuttige tip is om uw fiets te laten labelen. Zo kunnen wij uw fiets opsporen mocht hij ooit gestolen worden”, zegt Detavernier.

Het Stationsplein in Kortrijk staat onder camerabewaking, wat het makkelijker maakt om diefstallen vast te stellen en de dieven ook op te pakken. “Wij zetten gemeentschapswachten in die toezicht houden op de fietsenstalling. Natuurlijk zijn er ook nog de wijkagenten en de patrouilles die nog een oogje in het zeil houden, waardoor we relatief goed gewapend zijn tegen fietsdieven. Mocht u toch iets verdachts opmerken, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 1701″, besluit Detavernier.