Bakfiets Bron: Pixabay

Zorg Leuven kiest resoluut voor bakfietsen

Niet alleen de deelnemers van het Wereldkampioenschap wielrennen in Brugge en Antwerpen rijden met de fiets, maar ook Zorg Leuven springt op het stalen ros. Zij besloten om hun bestelwagens aan de kant te schuiven en de maaltijden voor hun klanten voortaan met een bakfiets te leveren.

Sinds zes uur ’s ochtends is het centrum van Leuven afgesloten voor het autoverkeer in kader van het WK wielrennen. Ook Zorg Leuven kiest ervoor om even autoloos de bestellingen te leveren, en met een bakfiets op pad te gaan. “Leveren met een bakfiets is een idee waar we al even over nadachten, maar met het WK is het de ideale gelegenheid om het uit te proberen”, zegt deskundige communicatie Sofie Tuyttens.

Zorg Leuven heeft twee bakfietsen voorzien: een bakfiets met een bak vooraan en een exemplaar met een bak achteraan. “We zouden graag testen wat het efficiëntste werken is”, voegt Tuyttens toe. De organisatie streeft er in de toekomst naar om verder bakfietsen te gebruiken. Momenteel zijn ze nog niet omgebouwd voor de levering van maaltijden, maar de organistie behelpt zich voorlopig met isolatiebakken uit de keuken.

Leveringen

De levering van de maaltijden wordt georganiseerd door een vaste groep koeriers. Vandaag is de start van de levering met bakfietsen en dus zal ook Koen Wuyts, directeur van Zorg Leuven meerijden. De bezorging van de maaltijden gebeurt systematisch drie keer per week. Om alles vlot te laten verlopen wordt er een shiften gewerkt. “Wij kiezen ervoor om de leveringen aan te passen aan de cliënten, zo zijn we zeker dat ze thuis zijn bij de levering” besluit Tuyttens.