Verplichte coronapas bij Oostenrijkse skiliften

Na twee jaar geen wintersport is het eindelijk terug zo ver. We kunnen deze winter opnieuw naar de Oostenrijkse skigebieden. Dit zal echter niet zonder maatregelen zijn. Zo zullen er strenge controles komen in après-ski bars en moet je verplicht een coronabewijs voorleggen op skiliften.

De maatregelen

Dit winterseizoen kunnen we eindelijk terug gaan skiën en snowboarden. De Oostenrijkse regering wil graag de toeristen terugkrijgen naar hun skigebieden, maar enkel en alleen op een veilige manier. De Oostenrijkse regering gaat de wintersporters verplichten een coronapas voor te leggen op de liften. Skiërs zonder bewijs kunnen dus de berg niet op, dit kan leiden tot problemen bij niet-gevaccineerden.

Impact

Gaat deze maatregel veel impact hebben op het gebruik van de skigebieden? Wij vroegen het aan fervent snowboarder Yves Vermeerbergen. De coronapas houdt Vermeerbergen helemaal niet tegen om terug de piste op te gaan. “We hebben ons genoeg opgesloten de afgelopen twee jaar. Het is tijd om allemaal terug buiten komen”, aldus Vermeerbergen.

Aanpak

Meneer Vermeerbergen stelt zich wel de vraag hoe ze dit gaan aanpakken in Oostenrijk. In het hoogseizoen staan er talloze rijen mensen te wachten aan de skiliften. Hoe kunnen ze dan nog is die coronapas opvragen. “Een oplossing zou kunnen zijn, dat de coronapas aan de skipas wordt gekoppeld “, zegt Vermeerbergen. Zo hoeven de mensen geen 2 passen boven te halen en kan dit lange wachtrijen aan de skiliften vermijden. Hoe de Oostenrijkse regering dit gaat aanpakken is niet helemaal duidelijk.