New York City - June 14, 2017: Busy Times Square in NYC. The place is famous as world's busiest place for pedestrians and an iconic landmark for thousands of tourists in Manhattan.

Vanaf november terug op reis naar Amerika

Ex-president Trump had eerder dit jaar de grenzen gesloten wegens de vele coronabesmettingen. President Joe Biden opent de grenzen opnieuw vanaf 1 november. Alle reizigers die naar Amerika willen moeten beschikken over een volledig vaccinatiebewijs.

Europeanen moeten volledig gevaccineerd zijn voordat ze Amerikaans grondgebied mogen betreden. Als EU-burger moet je over een Europees coronacertificaat beschikken en zijn mondmaskers nog altijd verplicht voor alle passagiers.

Gele zone

Amerika kleurt vandaag nog oranje, dus toeristische- en zakenreizen zijn niet toegestaan. Bij terugkomst naar Europa is een quarantaine van een week verplicht. In november verandert Amerika in een gele zone waarbij reizen voor toeristen weer toegankelijk wordt. Vrij reizen is weer geldig waardoor quarantaine niet verplicht is bij terugkomst. Mondmaskers zijn niet verplicht voor volledig gevaccineerden, behalve in drukke gebouwen en het openbaar vervoer.

Geen massale toestroom

Reisbureau Denventer is een Nederlands reisbureau die reizen naar Amerika plant. Ze verwachten weinig toeristen in november. “November is niet het seizoen voor toeristen. Ik krijg hier en daar wel aanvragen om een reis naar Amerika te boeken, maar het is beperkt”, zegt Annelies van Deventer. De grote stroom toeristen naar Amerika verwacht Annelies pas volgende zomer. Toch zijn er vandaag al mensen die boeken voor juli en augustus.