Sporters met passie voor cultuur

Sporters zijn fascinerende mensen die bezeten zijn door hun vak en er alles voor overhebben. Voor de volgende atleten is sport niet genoeg en dus verleggen ze hun grenzen naar andere takken zoals muziek en dans. De vijf meest opmerkelijke verhalen vind je hieronder terug in een handig overzicht.

Jérémie Makiese

Jérémie is een twintigjarige Antwerpenaar die uitkomt als keeper van de beloften van Virton, een profclub uit 1B. Naast voetbal is muziek zijn grote passie met vorig jaar zijn grootste triomf. Hij kroonde zich tot winnaar van de ‘The Voice Belgique’. In dezelfde week dat hij zijn profcontract tekende, kwam Jérémy te weten dat hij geselecteerd was voor het volgende Eurovisiesongfestival dat in Italië plaatsvindt. Op het lied van Makiese is het nog een paar maanden wachten.

Memphis Depay

Memphis is een Nederlandse voetballer die voor FC Barcelona speelt. Naast voetbal heeft Depay zijn eigen kledinglijn en zijn eigen nummers. Hij lanceerde vorig jaar zijn eigen kledingmerk dat naar zijn eigen naam luidt. De nadruk bij zijn kleren ligt op comfort en is toegankelijk voor iedereen.

Hij is ook een rapper die met ‘no love’ een hit scoorde op YouTube. Het nummer is al 16 miljoen keer bekeken. Vorig jaar bracht hij zijn eigen album ‘Heavy stepper’ met onderliggende boodschap dat hij met grote stappen al zijn dromen wil realiseren.

Hector Bellerin

Bellerin is een Spaanse voetballer die de kleuren verdedigt van Real Betis . Naast voetbal is hij ook model. In 2019 poseerde hij op de catwalk van de Paris Fashion Week en was hij ook te zien tijdens de Londen Fashion Week. Hector maakte ook zijn eigen kledinglijn bij H&M waarbij hij genoot van de vrijheid en de belofte voor een betere toekomst.

Sam Dillemans

Dillemans is een bokser die bij zijn club les kreeg van Belgisch kampioen Freddy De Kerpel. Als schilder heeft hij nog altijd een grote passie voor de bokssport dat bewijst zijn tentoonstelling ‘de boksers’. Hij schildert boksers uit zijn eigen verbeelding, want hij weet precies welke posities ze zullen aannemen. Het zijn geen gedetailleerde schilderijen, want Dillemans houdt ervan om abstract te zijn en te spelen met schaduwen en kleuren.

Marjolein De Jong

De Jong is een Nederlandse atlete die zich zevenmaal kroonde tot Nederlands kampioen op de 400 meter horden. Ze behaalde ook Nederlandse titels op de 400 meter en 800 meter. Voor haar atletiekcarrière had ze een carrière van tien jaar als ballerina. Ze heeft nog meerdere passies zoals schaatsen en tennis. hiermee toont De Jong aan dat ze wil proeven van verschillende hobby’s.