Rookie gaf niet thuis

Rookie, de langspeelfilm van Lieven Van Baelen is reeds een grote twee weken in de zalen. De verwachtingen werden hoog gelegd, maar worden niet volledig ingelast.

Matteo Simoni vertolkt de ambitieuze Nicky. Hij leeft voor zijn sport, maar krijgt onverwachts het deksel op de neus. Na zijn ongeval zal motorrijden nooit meer hetzelfde zijn. Nicky kan dit niet accepteren en krijgt onderdak aangeboden bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en neefje Charlie (Valentijn Braeckman) . Het borrelt voor hem nog steeds op om aan de top te geraken en dit probeert hij via zijn neefje Charlie. Al snel komt het besef dat Charlie niet dezelfde capaciteiten bezit als zijn nonkel.

Moto Légende 2018 | Honda CB 1100R Coupe Moto Légende Circui… | Flickr

Begrijp me niet verkeerd als ik zeg dat de verwachtingen werden ingelost zoals het hoort bij zo’n grote productie. De film is op zich niet slecht, maar de verwachtingen lagen hoger. Na twee jaar wachten op een film van Vlaamse bodem had ik me toch wel aan iets anders verwacht. Meer drama, meer emoties en vooral een zwaardere climax.

De film had een subtiele insteek. De koelbloedige Nicky zette zijn emoties opzij en was  klaar om verder te gaan met zijn leven. Maar bij elke situtatie is er een keerzijde aan de medaille. Nicky beseft dat rijden er niet meer in gaat zitten. Maar zijn neefje Charlie is niet zo geïnteresseerd om in de voetsporen van zijn overleden vader te treden, de broer van Nicky. Nicky crasht mentaal bij het feit dat Charlie niet uit hetzelfde hout is gesneden als hem. En hij gaat ver, te ver.

Ik raad de film zeker niet af. Het is de moeite als je in bent voor een beetje spanning. De film verveelt zeker niet.  Rookie is sinds 8 september te zien in de zalen.