Bron: Pixabay

Night of The Proms organiseert zorgeditie

Op 19 en 20 november 2021 organiseert de Vlaamse regering een variant op het gekende festival Night of the Proms. Deze ‘dankeditie voor de Zorg’ voor zorgpersoneel en vrijwilligers, die zich tijdens de coronatijden hebben ingezet in de zorg, kan al rekenen op heel wat Vlaamse topartiesten. Hiermee willen ze alle vrijwilligers bedanken voor hun geleverde werk.

Festivalorganisator Night of the Proms, de Vlaamse regering en twee Antwerpse ziekenhuizen beslisten samen om een variant van Night of the Proms: de dankeditie voor de Zorg op poten te zetten. Het festival is gericht naar zorgpersoneel en vrijwilligers die zich tijdens de coronatijden hebben ingezet in de zorg.

Het concept werd in elkaar gestoken om de vrijwilligers en het zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet tijdens de moeilijke periode waar ons land doorging. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen is welkom, van medewerkers van ziekenhuizen tot laboranten die zich bezighielden met de Coronatesten tot verpleging in een tehuis. Het is de bedoeling dat de tickets, die acht euro kosten, door bedrijven en crowdfunding van particulieren gesponsord worden. Voor elk ticket krijgt één zorgmedewerker of vrijwilliger een ticket of een gratis drankje op het festival zelf.

Vlaamse line-up

Veel artiesten konden zich wel vinden in de opzet van het festival. Zo bevestigden onder andere Axelle Red, Stan Van Samang, Willy Sommers en enkele andere Vlaamse artiesten dat ze present zullen zijn. Samen gaven ze al aan dat ze van deze editie van Night of The Proms ‘één van de beste ooit willen maken’.

Op dit moment roept de organisatie mensen massaal op om dit evenement te sponsoren via de website www.dankeditievoordezorg.be om zo zoveel mogelijk mensen te kunnen ‘verwennen’ en hen te kunnen bedanken voor alle inzet die ze in de afgelopen maanden hebben getoond.