GHENT, BELGIUM - FEBRUARY 2, 2018. The Light festival in the city center of Ghent. The light festival is a famous festival in the inner city of Ghent, organized every three years.

Lichtfestival heropent evenementenleven van Gent

Het Gentse lichtfestival is het eerste grote evenement post-corona in de Oost-Vlaamse hoofdstad. De grote evenementen mogen opnieuw van start na bijna twee jaar afwezigheid. Door het coronavirus zijn de laatste twee edities van de Gentse feesten niet doorgegaan.

Aanbod

Het festival die zijn vijfjarig jubileum viert zal met verschillende dingen naar buiten komen. Er zullen 32 lichtkunstwerken naar 36 verschillende locaties gebracht worden. Stad Gent zal dan ook gebruik maken van videomapping en verschillende lichtinstallaties. Voor de wandelaars is er een parcours uitgestippeld van 7,2 km die langs bekende en mindere bekende plaatsen passeert in de Gentse binnenstad. De organisatie maakt dan ook het traject verkeers- en parkeervrij.

Aanpassingen door corona

Door de pandemie kan de editie niet doorgaan zoals de vorige vier edities. De stad Gent heeft dan ook een paar aanpassingen moeten uitvoeren wegens corona. Het parcours is langer dan normaal om de mensen goed te kunnen verspreiden. Zo verkleint de organisatie de kans op massabijeenkomsten. Om de grote massa te vermijden zullen er ook bepaalde startpunten komen op het parcours.

Gentse horeca

Door de pandemie heeft de horeca veel verlies gemaakt. Daarom heeft de stad Gent gekozen om geen eet- en drankkraampjes te laten komen. Ze willen alle kansen geven aan de horeca van Gent.