Hunkemöller lanceert lingerielijn voor vrouwen met borstamputatie

Borstkanker, het treft volgens VZW-borstkanker Pink Ribbon 1 op de 9 vrouwen in België. Vaak is een borstamputatie een logisch gevolg van deze verschrikkelijke ziekte. Daarom komt Hunkemöller met twee nieuwe beha’s op de markt. Speciaal voor vrouwen die noodgedwongen een borst hebben verloren.

Hunkemöller is een Nederlandse lingerieketen opgericht door de Duitse migrant Willhelm Hunkemöller. De keten produceert elegante beha’s over heel de wereld. Het Nederlands bedrijf wil dat iedere vrouw zichzelf kan zijn. Uit die beweegreden ontworpen ze deze collectie.

Waar zit het verschil?

In wat onderscheidt een prothesebeha zich tegenover een gewone beha? Wij zetten voor u de verschillen op een rijtje.

Een perfecte pasvorm is enorm belangrijk bij een prothesebeha. Daarom worden de cups op een manier gesneden, waardoor ze de vorm van uw prothese uitstekend volgen. Ook valt het op dat een prothesebeha iets hoger zit dan een normale beha. Zodat er geen zichtbare ruimte tussen de huid en de rand van de beha ontstaat. Dit om inkijk te voorkomen. Daarnaast zorgen verstelbare schouderbandjes ervoor dat het de prothese goed ondersteunt. 

Het hoofddoel van een prothesebeha blijft dat de vrouw zich vrouw moet voelen. De beha mag zich dan wel in enkele innerlijke kenmerken onderscheiden, uiterlijk blijft het gewoon een beha. 

Paradepaardjes “Erica” en “Morgan”

Onder het moto #beyourmostbeautifullself doelt Hunkemöller op alle vrouwen. Met kernwoorden zoals ‘elegant’ en ‘vrouwelijk’ hebben experten in lingerie twee beha’s ontworpen. Vandaar dat ze met veel trots hun nieuwe ontwerpen ‘Erica’ en ‘Morgan’ voorstellen.

De beha’s zijn telkens beschikbaar in twee kleuren. Je kan ‘Erica’ kopen in ‘caviar’ (zwart) en ‘potent purple’ (paars). ‘Morgan’ is eveneens beschikbaar in ‘caviar’ en ook nog in ‘rose tan’ (zalmroze). De beha’s hebben een zachte voering en geen beugels wat de druk wegneemt van het geopereerde weefsel. De ‘Erica’ is neutraal. De ‘Morgan’ is iets gewaagder door het see-throughdeeltje.

Meerdere spelers op de markt

Naast Hunkemöller zijn er nog andere winkels die zich toespitsen op prothesebeha’s. Zoals Ohlala, een winkel die zich specialiseert in lingerie voor vrouwen met een borstamputatie.

 “De vraag is enorm groot”, stelt Bernadette Demasure, uitbater Ohlala lingerie. De winkel hebben naast een benedenverdieping met gewone lingerie een volledige bovenverdieping toegespitst op protheselingerie. Eerst hebben ze de prothesebeha’s beneden tentoongesteld . Ohlala merkte op dat veel vrouwen schuchter waren om openbaar een prothesebeha aan te schaffen. Momenteel kan men in volledige discretie beha’s uitkiezen op de bovenverdieping. 

Ook Maika Dejaegere, gérante Hunkemöller Kortrijk, wist te vertellen dat de vraag enorm groot was. Zo had ze een klant die deze morgen al achter de prothesebeha vroeg. Klanten uit Kortrijk zullen wel nog even moeten wachten, want de collectie ligt daar nog niet in de winkelrekken.