Gent spreekt plaatsverbod uit tegen relschopper Overpoortstraat

Naar aanleiding van de rellen afgelopen week in de Gentse Overpoortstraat is er een plaatsverbod uitgesproken. Eén van de relschoppers mag een maand lang de Overpoort en omgeving niet meer betreden. De cafés zijn echter niet op de hoogte en kunnen geen voorzorgsmaatregelen ondernemen.

De oproer vorige week vrijdag in Gent is niet zonder gevolgen gebleken. Burgemeester Matthias De Clerq heeft een plaatsverbod uitgesproken voor één relschopper. De desbetreffende persoon mag hierdoor een maand niet meer in de buurt van de Gentse uitgaansbuurt ‘de Overpoort’ en omgeving komen.

“Wij hebben nog geen idee dat het plaatsverbod van kracht is”, verteld de uitbater van danscafé Canard. Hierdoor kunnen de cafés geen stappen ondernemen tegen het plaatsverbod. “Ik heb geen idee of dit plaatsverbod zal werken. Er komen enorm veel mensen naar de Overpoort. Dat is amper te controleren.” besluit de uitbater van de Canard.

Momenteel is er enkel maar één persoon met een plaatsverbod. Deze persoon werd eerder deze week duidelijk geïdentificeerd als een van de relschoppers en verzette zich tegen de politie.