Club Brugge hoopt te winnen in Leipzig. (Foto: Wikimedia common images)

Gaat Club Brugge stunten in Leipzig?

Na de goede start in de Champions League hoopt Blauw-zwart om dinsdag met drie punten terug naar huis te kunnen gaan, wat een haalbare opdracht is. Zeker indien de landskampioen op dezelfde manier als vorige week zal spelen. De aftrap is om 21:00 in de Red Bull Arena in Leipzig.

Dinsdag 28 september speelt Club Brugge de tweede groepswedstrijd in de Champions League tegen ‘een ploeg in crisis’. Het is een perfect moment om RB Leipzig te treffen, want het gaat er daar niet goed aan te toe. De Duitsers staan momenteel twaalfde in de Bundesliga na een slechte 1 op 9. Club Brugge daarentegen zit in een goede vorm na een 12 op 15 in onze Belgische competitie en natuurlijk ook het gelijkspel tegen PSG.

Het probleem bij RB Leipzig

Vooral de defensie van de Duitse eersteklasser is het zwaktepunt. Denk maar aan de vier tegendoelpunten in het duel met Bayern München en de zes tegendoelpunten in de strijd met Manchester City. De transferperiode is natuurlijk al een tijdje afgesloten, dus versterking kunnen ze momenteel niet halen tot aan de transferperiode die eind december pas opengaat. De Duitsers dachten wel om hun bestuur te versterken met Mario Gomez, de voormalige spits van Der Rekordmeister.

Club Brugge mag Leipzig zeker niet onderschatten. Denk maar aan Christopher Nkunku die vorige week nog een hattrick scoorde tegen Manchester City. Nieuwkomer André Silva moet ook in de gaten gehouden worden, want het is een echte ‘goalgetter’. De Zweedse spelmaker Emil Forsberg speelde een heel goed EK en kan met zijn talent en ervaring Club Brugge pijn doen.

Blessure Ruud Vormer

De spelerslijst van Club Brugge is nog niet zeker, maar wat wel vaststaat, is dat Ruud Vormer niet zal kunnen spelen door zijn blessure aan de achillespees. De blessure van de Nederlander duurt langer dan verwacht. Hij liep vorige week de kwetsuur op in de aanloop naar de match tegen Sporting Charleroi. Blauw-zwart zal dus hun aanvoerder tegen RB Leipzig moeten missen.

Vanavond speelt onze landskampioen eerst nog een thuismatch tegen het OHL van Marc Brys. Een klinkende zege zou de spelers en coach veel vertrouwen geven dat ze kunnen meenemen naar de RedBull Arena in Leipzig.

De verwachte 11 namen

Dezelfde 11 spelers als tegen PSG worden verwacht, want het draaide toen goed en ze lieten mooi voetbal zien. Noa Lang, Hans Vanaken en Charles De Ketelaere gaan waarschijnlijk weer schakels zijn in de aanval. Het verdedigende duo op het middenveld zal Mats Rits met Eder Balanta zijn. De kans is groot dat Nsoki of Maouassa, Hendry, Mechele en Mata in de verdediging zullen starten. In goal, natuurlijk, sterkhouder Simon Mignolet.

Club Brugge zou dus zeker de volle buit kunnen pakken in Leipzig en zou zo stilaan kunnen dromen van overwintering in Europa.