Deze namiddag gaat het WK voor beloften van start. Foto: Pexels/Pixabay

Voorbeschouwing WK U23 op de weg

Na een jaar zonder WK voor de beloften is het weer zo ver. Deze namiddag zoeken we naar een opvolger voor Samuele Battistella. Hij won in 2019 nadat de Nederlander Nils Eekhoff, die als eerste over de finish reed, gediskwalificeerd werd.

Parcours

De wedstrijd start rond 13u25 op de Grote Markt in Antwerpen om na 160,9 kilometer aan te komen in Leuven. De eerste 52 kilometer zijn relatief vlak waarna ze het Leuven-circuit vol korte hellingen moeten trotseren. De Sint-Antoniusberg, de Keizersberg, de Decouxlaan en de Wijnpers zijn de 4 hellingen. Na anderhalve ronde trekken de renners naar een ander circuit, waar ze enkele hellingen treffen die iedere wielerliefhebber kent uit de Brabantse Pij waaronder de Smeysberg en de Moskesstraat. Eindigen doen de beloften met opnieuw twee en een halve ronde op het Leuven-circuit.

Favorieten

De Belgen starten met een zeer sterk blok. Met Thibau Nys hebben we een afwerker, die twee weken geleden nog het EK won. Arnaud de Lie en Florian Vermeersch zijn twee sterke renners uit Lotto-Soudal. Een ander sterk blok is Nederland. Zij hebben onder andere Marijn van den Berg en Mick van Dijke in hun rangen. Deze Nederlanders wonnen afgelopen seizoen enkele belangrijke koersen zoals ritten in grote rondes voor de U23. Renners als Filippo Baroncini, Søren Wærenskjold, Biniam Girmay, Jarrad Drizners en Corbin Strong zijn ook enkele van de favorieten.

Omstandigheden

Het zal ideaal koersweer zijn in Leuven. Een beetje bewolking met het kwik dat stijgt tot achttien graden. Een briesje uit het zuidwesten sluit waaiergevaar in de aanvang van de koers volledig uit. Uit de wedstrijd bij de junioren mannen kunnen we concluderen dat het een zeer snel parcours is, waar de winnaar één van de sterke mannen in koers is. Trekt deze lijn zich door? Verneem het vanaf 13u25!