Bridgerton de nieuwe hit van Netflix

Bridgerton is momenteel de grootste hit van Netflix. De serie is gebaseerd op het boek The Duke And I van Julia Quinn en speelt zich af in Londen tijdens de Regency periode (1811-1820). De Netflixserie gaat over Daphne Bridgerton die op zoek gaat naar liefde en geluk binnen de Londense hogere kringen.

Populariteit

De serie heeft zijn populariteit te danken aan verschillende zaken. Bridgerton is namelijk extreem geliefd door Generatie Z. Vooral omdat er veel diversiteit in de serie te zien is. De makers brengen de Regency periode van Londen op een kleurvollere manier in beeld. Ook zetten ze populaire muzieknummers om naar klassieke nummers. Bovendien zijn er tegenwoordig veel jongeren die geïnteresseerd zijn in de klassieke period drama’s. Zoals bijvoorbeeld Jane Austens verhaal Pride And Prejudice. Deze scoorde recent ook veel kijkers op Netflix.

Tweede seizoen op komst

De historische roman heeft al een seizoen achter de rug met 82 miljoen streams. De fans mogen al een tweede seizoen verwachten. Netflix kondigt aan dat het tweede seizoen te zien zal zijn vanaf 21 januari.