gebouw howest DIA foto Robbe Wets

Unwrap gamefestival is back!

Dinsdag 14 oktober en woensdag 15 oktober vindt het unwrap gamefestival terug plaats in kortrijk, ook wel ‘ the creative city of design ‘ genoemd. Door dit festival zet Kortrijk zich verder op de kaart als internationale gamingstad.

Het is geen festival waar gamers de nieuwste snifjes kunnen beproeven, maar een evenement waar studenten en professionelen uit de entertainmentsector elkaar kunnen leren kennen. Het doel is dat er succesvolle samenwerkingen ontstaan.

Howest staat op vlak van gaming helemaal aan de wereldtop. Er studeren elk jaar zo’n 100 studenten af in de opleiding ‘Digital Arts & Entertainment’. Deze afgestudeerde studenten krijgen dan meestal meteen een jobaanbieding van ergens in de wereld en gaan dan hoogstwaarschijnlijk in een ander land werken. Met dit festival is het doel dat we hier in onze regio meer mogelijkheden creëren.

Voor studenten op zoek naar carrière

Het festival mikt vooral naar studenten die op zoek zijn naar een carrière in de entertainmentsector en professionals uit de internationale entertainmentsectors. Het samenkomen van de studenten met de professionals maakt het heel interessant, omdat ze dus info en tips zullen kunnen vragen aan hen.

Eerste digitale entertainmentfestival

“Het Unwrap festival is het eerste digitale entertainment festival waarin film, muziek en games gecombineerd zullen worden”, zei Sandra Veresa, de internationale outreader coordinator. “Er zullen ook veel nieuwe projecten te zien zijn”, wist zij ons ook nog te melden. Het festival was afgelopen jaar een gewoon zogenaamd ‘intership fair’ met enkel de derdejaarsstudenten, maar sinds dit jaar willen de organisatoren dat iedereen de profesionals kan ontmoeten.

Het festival vindt plaats op 14 en 15 oktober in Kortrijk Weide en is dus zeker interessant voor jongeren die later een carrière willen in de gaming industry.