StockSnap-Pixabay

Topper in het Lotto Park: Anderlecht en AA Gent kijken elkaar donderdagavond in de ogen

Vanavond staat er in de Jupiler Pro League een aantrekkelijke inhaalwedstrijd op het programma. Anderlecht krijgt het AA Gent van ex-coach Hein Vanhaezebrouck over de vloer. Paars-Wit kan met een overwinning naast Union op de tweede plek komen, de Buffalo’s hopen dan weer om weg te geraken uit de onderste regionen van het klassement.

Na een wisselvallig seizoensbegin tankte Anderlecht tegen KV Mechelen (7-2) en Standard (0-1) het nodige vertrouwen. De recordkampioen hoopt die lijn door te trekken tegen Gent, dat een opnieuw een tegenvallende competitiestart kent. Maar toch is er van onderschatting geen sprake bij Vincent Kompany. “Om één of andere reden heeft Gent pech, waardoor ze minder scoren dan ze zouden moeten. Ze creëren veel kansen. De punten zijn wat ze zijn maar op dit moment in het seizoen zegt dat nog niet alles.” 

Bij Anderlecht zal Willem Weijs normaliter voor het eerst naast Kompany plaatsnemen, de 34-jarige Nederlander kwam over van de beloften van Willem II, waar hij hoofdcoach was. Hij moet mee de leemte opvullen die de vertrokken Craig Bellamy en Aaron Danks lieten.

AA Gent wil in Brussel opnieuw aanknopen met een zege na nederlagen tegen Charleroi (2-3) en KV Kortrijk (1-0). Momenteel bengelt het team van Vanhaezebrouck op een 16de plek met amper 7 punten uit evenveel wedstrijden. De bezoekers kunnen tegen Anderlecht nog steeds niet rekenen op de geblesseerden Vadis Odjidja, Andrew Hjulsager en Gianni Bruno. Daarnaast zijn er nog enkele Gentse spelers onzeker. “Ik heb een lijst opgesteld van 23 spelers, maar ik weet nog niet wie zal kunnen spelen. Er zijn 5 à 6 twijfelgevallen, de ene zal het misschien net wel halen, de andere dan weer net niet.”, vertelde de Gent-coach gisteren op zijn wekelijks perspraatje. Vanhaezebrouck hoopt alvast dat zijn spelers meer kwaliteit voor doel brengen dan tegen KV Kortrijk afgelopen weekend. Toen schoot Gent op 17 doelpogingen amper 4 keer op doel

Hoe dan ook staat er vanavond heel wat op het spel in het Lotto Park. Nestelt Anderlecht zich in de top van het klassement of kan AA Gent opnieuw aanknopen met een overwinning? De partij wordt vanavond om 20u45 op gang getrapt.