Pixabay

Nieuwe maand, nieuwe games

De maand oktober staat voor de deur en dat betekent een hoop nieuwe games. Game Mania in Kortrijk bereidt zich alvast voor op de verkoop en maakt hun klanten warm met allerlei deals. 

Op 1 oktober komt de tweeëntwintigste editie van het spel FIFA uit. Nieuwe features zoals HyperMotion moeten het spel nog aantrekkelijker maken. Na drie jaar wachten, kunnen liefhebbers op 7 oktober de zesde editie van Far Cry kopen. Een dag later zal het nieuwe spel Metroid Dead in de rekken liggen. Op het einde van oktober komt Mario Kart Superstars uit. 

FIFA minder populair

“Far Cry 6 zal FIFA overheersen. Elk jaar komt er een nieuwe editie van FIFA en sommige gebruikers haken na een paar jaar af als er geen nieuwe dingen komen”, zegt Lano, verkoper bij Game Mania in Kortrijk. Volgens Lano zal Metroid Dread en Mario Kart Superstars het grote publiek niet halen. Metroid Dread is enkel beschikbaar op Nintendo Switch en niet op de bekende platformen zoals Playstation 4, 5 of Xbox. Daardoor zullen er meteen minder gebruikers zijn van het spel.

Klanten lokken

Vandaag de dag wordt er meer en meer online gekocht. Gamewinkels moeten er alles aan doen om mensen toch nog over de vloer te krijgen en de spellen in hun winkel te kopen. “Wij doen allerlei acties, zodat klanten nieuwe games bij ons in de winkel zouden kopen. Momenteel loopt er een actie, waarbij de klant twee games kan inleveren waardoor ze een game aan een goedkopere prijs kunnen inkopen. We hebben al een hele hoop pre-orders gekregen, omdat klanten daardoor nog voordelen krijgen. We merken dat klanten hun favoriete spel zo snel mogelijk willen spelen”, zegt Lano.