Ellende in Myanmar Foto: Victoria Borodinova/ Pixabay

Myanmarees leger ontvoert familieleden van opposanten

De bevolking kan best geen tegenstander zijn van de militaire junta van Myanmar omdat ze dat op een gruwelijke manier zullen afstraffen. Op dit moment zijn er al meer dan 230 000 inwoners ontheemd en 1 100 vermoord.

Het gaat er stevig aan toe in Myanmar. Ondertussen zijn er al 1 100 doden, waaronder 75 kinderen. De leeftijd van de kinderen varieert tussen de 14 maanden en 17 jaar oud.

De afgelopen dagen werd de gehele bevolking van een stad in het westen gedwongen te vluchten na een confrontatie tussen het leger en zijn tegenstanders. Hierdoor moesten er 7 500 mensen vluchten die nu dus dakloos zijn. Ook hadden er al eerder mensen hun huis moeten verlaten nadat hun ramen kapot werden geschoten door een honderdtal terroristen.

Familieleden zijn groot slachtoffer

De militaire junta gaat opzoek naar de familieleden van de mensen die het wil arresteren. De familieleden worden namelijk ontvoerd, zowel kinderen als volwassenen. Hierdoor hoopt het leger dat de voortvluchtige zichzelf komen aangeven, doen ze dit niet dan worden ze koelbloedig vermoord.

Indien het Myanmarese leger de persoon die het wil arresteren niet vindt, dan kidnappen ze ook zijn of haar familieleden.

Inwoners vluchten naar buitenland

Myanmar loopt leeg door deze situatie. India is de meest voor de hand liggende locatie voor de vluchtelingen omdat het de meest dichtstbijzijnde bestemming is. Toch is het zeker niet de veiligste oplossing wegens het verschil in religie. Als ze gevat worden door de Indische politie, verdwijnen ze in gevangeniskampen of worden ze zelfs gedood.

Enkele Indische mensen die de vluchtelingen onderdak boden, brachten hun eigen leven in gevaar.