Foto: D'Arcy Norman - Wikimedia Commons

CFL: Tiger-cats halen Redblacks neer in gietende regen

Gisteren verloren de Ottawa Redblacks tegen de Hamilton Tiger-cats.  Het was een wedstrijd in het kader van The Grey Cup, de seizoensfinale van het canadian football.

De regen viel met bakken uit de lucht tijdens de wedstrijd. De Ticats waren de beste ploeg en kwamen op voorsprong. De Redblacks kwamen op gang in het vierde deel van de match, maar het was niet genoeg om de achterstand in te halen. Ze verloren voor de vijfde keer op rij.

“We hebben veel wilskracht en een grote vechtlust getoond”, klinkt het bij Watford, de quarterback van de Hamilton Tiger-cats. De coach van de  Redblacks wijt de verliespartijen aan de vele blessures. “Door de vele veranderingen in het team is er te weinig samenhang. Maar dat mag geen excuus zijn. De strijd is een persoonlijke uitdaging voor de spelers. Iedereen is gefrustreerd en teleurgesteld, maar er wordt gewerkt om het team weer als 1 geheel te krijgen.”  

De Ticats wonnen met 24 – 7.  Zij spelen hun volgende wedstrijd op twee oktober tegen Montreal. Ottawa trekt volgende dinsdag naar de Edmonton Elks.