Philip Denys is net zoals de mascottes van KV Oostende bezeten door de kustploeg. Foto: Philip Denys

“Dromen van Europese verplaatsing met KVO-karretje”

Philip Denys is al jaren fan van voetbalploeg KV Oostende. Hij is zo fanatiek dat hij ondertussen al in ‘Iedereen Beroemd’ op televisie te zien was, of stond te pronken met zijn rood-geel-groene KVO-bolide in kranten of tijdschriften. Maar toch heeft hij nog niet bereikt wat hij wil bereiken.

Voor de supporters van KV Oostende is het een vertrouwd beeld. Het KVO-autootje geparkeerd voor het stadion van KV Oostende, de DIAZ-arena. “Ik heb nu al zo’n vijf jaar mijn auto, en die hangt vol met magnetische stickers van mijn favoriete voetbalploeg, KV Oostende. In het begin was dat nog een kleine sticker op de achterkant naast de nummerplaat, maar ondertussen hangt mijn auto zo ongeveer overal wel al vol. Inmiddels heb ik het clublied en de mascottes van de voetbalploeg al aan de auto kunnen hangen, om maar te zeggen dat zowat alles wat met de Kustboys te maken heeft, een plaatsje op mijn auto heeft gekregen”, aldus Philip Denys.

Groot gemis

De kustploeg doet het goed in de competitie. Het behaalde een vijfde plaats in het eindklassement en plaatste zich daardoor voor de Europe Play-Offs, een eindronde waar vier teams vechten voor het laatste Europese ticket. En ook daar doen de troepen van trainer Alexander Blessin het goed. Philip is gelukkig, maar ook wel teleurgesteld. “Ik ben misschien wel de gelukkigste mens ter wereld, maar ook de meest teleurgestelde. De ploeg doet het heel goed, maar om dat als supporters niet in het stadion te kunnen meemaken, is verschrikkelijk. We wonnen afgelopen weekend met 6-2 van Standard de Liège, en dat is niet iets wat je zo snel nog eens meemaakt. Ik heb alle begrip voor de maatregel dat er geen supporters in het stadion aanwezig mogen zijn, maar om elke match live op televisie te moeten volgen, is echt niet leuk. Ik wil terug naar het stadion om daar met een hamburger en een pintje in mijn hand de jongens te kunnen aanmoedigen. Ik hoop dan ook dat het overlegcomité snel met nieuwe maatregelen komt, zodat we hopelijk toch met beperkte aantallen supporters de tribunes mogen vullen”, zo reageert Philip hoopvol.

Europese droom

Met nog vijf matchen te gaan en een voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Gent is dat Europees ticket niet veraf. “Bij winst in de Europe Play-Off mogen we een heen- en een terugmatch spelen tegen een ander team uit een willekeurige competitie in Europa. Het zou zomaar kunnen dat we dus tegen een onbekende ploeg uit Noorwegen of Kroatië uitkomen. En dat betekent dan dat we een Europese verplaatsing mogen maken. En laat dat nu net mijn grote droom zijn, om met mijn KVO-karretje op Europese verplaatsing te gaan. Vier jaar geleden speelden we al eens Europees, tegen de latere finalist van de Europa League, Marseille. Toen was mijn auto nog in volle opbouw met stickers en attributen, maar de volgende Europese verplaatsing ben ik gegarandeerd aanwezig met mijn speciale Kustboys-mobiel, aldus Philip Denys.

Philip Denys poseert trots bij zijn auto in KVO-thema. Foto: Philip Denys