The Prince of Kickboxing versus The Goliath

Op Zaterdag 30 januari neemt de Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik het op tegen de Nederlander Rico Verhoeven. Inzet? De titel van wereldkampioen bij de zwaargewichten. Maar wie zijn deze twee boksers?

Kickbokser Rico Verhoeven zal in Januari zijn titel voor de tiende keer verdedigen.

The Prince of Kickboxing

Rico Verhoeven, ook wel “The Prince of Kickboxing” genoemd, werd op 21 juni 2014 wereldkampioen in de categorie zwaargewichten bij Glory. Sindsdien gaf hij deze titel niet meer af. In negen verschillende titelgevechten bleek Verhoeven steeds de sterkste.

De Vlaamse televisie kijker kan Verhoeven ook kennen van zijn kleine bijrol in de één-reeks Undercover. Waar hij een rol als handlanger van Ferry Bouman vertolkte.

The Goliath

Jamal Ben Saddik, ook wel “The Goliath” genoemd, doet zijn tweede worp naar de titel van wereldkampioen bij de zwaargewichten. In zijn eerste poging schoot hij tekort tegen, ook toen, Rico Verhoeven.

Ben Saddik is nog niet super bekend in Vlaanderen, maar op sociale media is de vechter uit Borgerhout razend populair. Met ruim 500 duizend volgers op Instagram staat het zwaargewicht internationaal bekend als een topvechter.

Wie is Jamal Ben Saddik?

De kansen van Jamal Ben Saddik

In onderlinge gevechten staat het 1-1 tussen de kemphanen. Op zaterdag 30 januari zal een van beide de overhand nemen. Wie dat zal zijn valt nog af te wachten. Al doet Patrick Van Acker van de Belgische Kickboks, Muaythai en MMA organisatie wel al een voorzichtige voorspelling.

Patrick Van Acker van de Belgische Kickboks, Muaythai en MMA organisatie geeft ons zijn voorspelling voor het gevecht.