Een kijk achter de schermen van de Newsroomday

Op woensdag 25/11 hebben de hele dag studenten Journalistiek crossmediale artikels gemaakt vanuit hun kot. De resultaten mogen er zijn en staan klaar om gelezen te worden. Go check it out!

Rolverdeling

Liam Van Haverbeke werd aangeduid als hoofdredacteur en moest alles in goede banen leiden. Hij coördineerde de groep en deed bijsturingen waar nodig. Justine Cottenie verzorgde de eindredactie en paste zaken aan en gaf bepaalde tips mee. Robben Scheire was de social wizard van dienst en gaf regelmatig updates op Instagram en Facebook over de artikels van de studenten. Alle andere studenten waren reporter en schreven de artikels. Op Twitter kon je de activiteiten volgen via de hashtag HowestNewsroom

Verloop van de dag

Om 8:30 kwam iedereen online op Microsoft Teams voor een korte redactievergadering. De onderwerpen werden voorgelegd aan de lectoren en de nodige uitleg van de hoofdredacteur en eindredactie werd verschaft. Na de redactievergadering ging iedereen aan het werk. Sommigen gingen op pad, anderen bleven thuis. Diegene die op pad gingen, hielden zich natuurlijk aan de veiligheidsmaatregelen.

Flandrien Emile Wallays trotseerde de koude temperaturen en reed Dwars door Oudenaarde, een fietsroute gemaakt door Cycling Vlaanderen. Jens Clement besloot een lingeriewinkel te bezoeken en Maxim Truye ging op bezoek bij TheaTech in Harelbeke, een deel van hun magazijn met licht- en klankmateriaal werd aan de kant geschoven voor een chocoladeatelier.

Emile Wallays reed dwars door Oudenaarde ©Emile Wallays
Jens Clement onderzocht de gevolgen van de sluiting van niet- essentiële winkels ©Jens Clement

Nelle Rogiers ging op haar beurt op zoek naar getuigenissen over geweld tegen vrouwen. Geen gemakkelijk thema om over te praten, maar Nelle kreeg het voor het elkaar. Ook Jels Devlaminck en Rob Vergaerde gingen op stap. Ze maakten een review van de nieuwe Ezelgem wandelroute.

De thuisblijvers deden interviews online en via de telefoon. Het is niet altijd even gemakkelijk in deze tijden, maar iedereen zette zijn beste beentje voor.

Matthew Pyck deed online zijn interviews ©Matthew Pyck
Rob Vergaerde ging langs bij een preventieadviseur ©Rob Vergaerde

Als afsluiter kwam iedereen nog eens samen om de dag te overlopen. Ook de goede en iets minder goede punten werden aangehaald. Na een leuke, maar vermoeiende dag was iedereen voldaan. Afspraak volgende week woensdag voor een nieuwe episode van de Howest Newsroomdays.