Oogschaduwtrends inspireren je om je eigen creativiteit te laten spreken. © Nelle Rogiers

Gewaagde ogen zijn de nieuwste zomertrend

Het zonnigste seizoen ligt om de hoek. Een nieuw modeseizoen doet zijn intrede, maar ook make-uptrends veranderen. Dit seizoen brengt glanzende huid, gevederde wenkbrauwen en roze getinte kaken, maar hoe zit het met de ogen? Make-upliefhebbers van elke leeftijd spelen ongetwijfeld met onderstaande oogschaduwtrends in hun woonkamer.

Verschillende tinten geel hebben deze lente al een aanloop genomen in de oogschaduwwereld. Van subtiele accenten tot het volledige ooglid fleurt de kleur je ogen op. Het is een gewaagde tint, die een zekere aandacht opeist. Daarom combineer je het best met minimale make-up.

Naast gele oogschaduw zijn rode, roze en perziktinten zeker ook in. Perzikoogschaduw vervangt de klassieke bruine kleur dit seizoen. Smokey eyes, maar met rode tinten, leveren een creatieve twist op deze eeuwenoude make-uptrend. Met de kleuren blaas je nieuw leven in een klassieker.

Stralende ogen

Glitter, diamanten en glanzende oogleden zijn dan wel een terugkerende trend, maar ze zijn niet passé. Deze tendens kan je op je eigen manier invullen, zoals een glitterige oogschaduw over het gehele lid of een aantal schitterende stenen. Je kan de look zo gewaagd maken als je zelf wil. Voor een statementoogschaduw combineer je de look met een lippenbalsem. Je kan ook werken met een felrode lip om het geheel wat brutaler te maken.

Voor de risiconemer is in de make-upwereld zeker plaats. Het is een enorme trend om je kleurenpalet op beide ogen te laten verschillen. Twee tegenovergestelde kleuren, zoals oranje en blauw, op elk van je oogleden is de nieuwste trend. Je kan het ook wat subtieler opnemen door dichtstbijzijnde kleuren te kiezen, zoals lichtblauw en lila. De look is een speelse manier om je te uiten. Je combineert de oogschaduwlook dan best met neutrale make-up.

Naast gedurfde tinten zijn speelse, zachte kleuren zeker niet uitgesloten. Zo zijn pastelkleuren een van de trends deze zomer. Je kan een focus leggen op een kleur, maar het hoeft niet zo simpel te blijven. Met een verschillende pastelkleur in de binnenhoek, in het midden en de buitenste hoek maak je een oogverblindende look die vrij eenvoudig is. Het voordeel van pastel is dat je kleur in je make-up brengt op een subtiele manier. De pastellook maak je compleet met een lichte lippenstift of een zachte gloss.

Gewaagde eyeliner

Een klassieker die we niet mogen vergeten, is eyeliner. Elk jaar neemt eyeliner een nieuwe vorm of kleur aan. Je kan eyeliner gebruiken om je oogschaduwlook compleet te maken of net een statement creëren. Een kattenoog is en blijft een van de populairste vormen in de eyelinerwereld, maar dit seizoen met een nieuwe twist. Het gebruik van lege ruimtes bij het tekenen van een kattenoog maakt de look net compleet. Je slaat zogezegd een stap over en vult de vleugel niet in. Daarnaast zijn zilver- en goudkleurige metallics populair. Daarbij vul je de hoek van je liner in met een folie naar jouw keuze. Het lijkt abstract, maar is zeker een recreatie waard.

Ook floating eyeliner is in trek. De look gebruikt de negatieve ruimte op je ooglid. Je plaatst eigenlijk je liner op een ander deel van je oog. Zo krijg je een originele, maar eenvoudige eyecatcher. Deze trend is een leuke manier om je creativiteit te laten spreken. Er zijn geen regels of kleurbeperkingen en zo heb je een excuus voor een gefaalde strakke eyelinerpoging.