Robbe bouwde een indrukwekkend decor voor de dj-sets. ©Jens Clement

“Ik zocht een bezigheid voor deze lockdownperiode”

Robbe Verburgh uit Knesselare heeft niet stilgezeten in deze quarantaine. Hij stampte ‘VR-Stream’ uit de grond. Het bedrijf van de jonge twintiger zendt dj-sets live uit op Facebook en YouTube. Vorig weekend vond de tweede editie van de VR-Stream marathon plaats.

Robbe Verburgh werkt in de evenementensector. Hij verzorgt licht en geluid op festivals en andere evenementen. “Alles ligt momenteel stil, alle festivals en festiviteiten zijn afgelast”, zegt Robbe. Hij startte ‘VR-stream’ op. Het bedrijf zendt nu zijn eigen evenementen uit, maar Robbe wil na de coronacrisis aan de slag op verschillende evenementen. “De livestreamsector is groter en sterker geworden in deze quarantaineperiode. Er zit veel toekomst in evenementen livestreamen volgens mij.”

Streamerbusje
“Ik zocht een bezigheid voor deze lockdownperiode. Ik had het zotte idee om een bureau te bouwen in een bestelwagen”, aldus Robbe. De technicus ging aan de slag met de bestelwagen en vormde die om tot een streamerbusje. In de auto kan Robbe alles qua video en geluid regelen. “Ik vind verhuizen na een evenement het vervelendste, dat is telkens veel werk. Al een tijdje zocht ik naar een oplossing. Nu moet ik enkel kabels aansluiten als ik aankom en terug afkoppelen om te vertrekken. Binnen de tien minuten kan ik live gaan. Het bespaart veel tijd en werk.”

Marathon
Dit weekend organiseerde hij de tweede livestream. “Met de streams wil ik mijn bedrijf van de grond krijgen”, vertelt Robbe. Op vrijdag en zaterdag kwamen telkens negen Dj’s langs. Samen met vriend en collega Gianni Focquaert hebben ze enkele grote namen gestrikt. Jolien Roets, radiopresentatrice op Qmusic, en muziekgroep The Soul Shakers passeren de revue. Van 12 uur tot 24 uur zijn de sets te horen op YouTube en Facebook. Op zondag wordt de marathon afgesloten met drie livebands: HYPER !, BOSKAT en The Lighthouse. Bij een dj-set hoort ook een setting. Die bouwde Robbe in de schuur van zijn vader. Drie dagen lang werkte hij eraan. Het decor is voorzien van ledschermen en lichten. De materialen die Robbe gebruikte zie je ook op grote festivals zoals Pukkelpop.

Een derde editie van VR-Stream marathon op rij komt er niet. “Er kruipt heel veel werk in de streams, het is tijd om even rust te nemen. Als ik stress heb, krijg ik een bloedneus, ik heb er al vier gehand vandaag”, lacht Robbe. “De eerste livestream was proberen en proeven hoe alles werkt. Dit weekend moest alles top zijn”, zegt Robbe Verburgh. Het spektakel is te zien op Facebook en YouTube, volgens Robbe de beste platformen. De livestream is op de pagina van ‘VR-Stream’ te volgen en op de pagina’s van alle dj’s.  “In de namiddag halen we gemiddeld 40 viewers op YouTube, ’s avonds is dat een 60-tal.”

Flavour Drop radio
Robbe Verburgh en Gianni Focquaert bundelden hun krachten aan het begin van de lockdown om Flavour Drop radio op te starten.  Robbe voorziet het technische aspect van de radioshow. Gianni Focquaert, alias Flavour Drop, presenteert het programma. De twee hebben samen al 40 afleveringen gemaakt de laatste maanden. Robbe en Gianni bleven toch wat op hun honger zitten, dus besloot Robbe om een livestreammarathon op te starten. Flavour Drop radio werkt mee aan het project. Gianni Focquaert presenteert vanuit een caravan zijn radioshow. Tussen de verschillende dj-sets maakt hij een halfuur radio. De dj’s die langskomen interviewt hij in de mobiele studio. “Ik heb altijd al radio willen maken, ik wil mensen nieuwe muziek leren kennen. Het project Flavour Drop is nu een paar maanden bezig en ik amuseer me er ongelofelijk hard mee.”

Gianni Focquaert maakt radio vanuit een caravan. ©Jens Clement