De Tribune: wekelijkse portie sportactualiteit met aangename gasten

De Tribune is een wekelijkse sportshow die het niet alleen over voetbal en wielrennen heeft. Tom Vandenbulcke of David Naert presenteren de podcast afwisselend. De uitzending is live te beluisteren op maandagavond tussen 19 en 20u op Radio 1. Of na afloop te vinden in je favoriete podcast-app.

Van atletiek tot voetbal. Alle sporten komen aan bod in deze podcast. Presentators Tom Vandenbulcke of David Naert nodigen wekelijks twee gasten uit. Over de variatie van gasten is nagedacht: van sportjournalist Hans Vandeweghe tot wielrenner Remco Evenepoel. Dat geeft de podcast zeker een meerwaarde. Hun expertise biedt de luisteraar houvast om complexe zaken in de sport beter te begrijpen.

Structuur

De uitzending begint met een aangename jingle waardoor de luisteraar zich meteen klaar voelt voor een uurtje sportactualiteit. Na de jingle presenteert de moderator zijn twee gasten en stelt hij een luchtige vraag om het gesprek op gang te brengen. Dat zorgt meteen voor een gezellige sfeer en zo leer je de gasten op een fijne manier kennen.

Vervolgens bespreken de gasten hun momenten van de week. Gebruikelijk laat de presentator een geluidsfragment horen over een sportmoment van het afgelopen weekend. Dat kan een stukje commentaar zijn of een quote van een sporter. Door zo’n geluidsfragment voelt het als luisteraar alsof je het moment herbeleeft. Na het audiofragment bespreken de gasten het moment op een objectieve manier. Ze wikken en wegen het onderwerp met hun expertise.

Na de momenten van de week krijg je de vertrouwde Tribune-jingle te horen die de toon zet om het over iets anders te hebben. Een onderwerp die in de afgelopen week vaak aan bod kwam. Meestal is het onderwerp breder dan de momenten van de week en is er tijd voor een flink debat. De jingles spelen een belangrijke rol. Zo voelt de luisteraar aan wanneer een onderwerp is afgesloten en wanneer een nieuw onderwerp ter sprake komt. De radioshow heeft een duidelijke structuur.

Om de podcast af te sluiten vraagt de presentator waar de gasten de komende week naar uitkijken. Een gepaste afsluiter, omdat de luisteraar zo op de hoogte is van wat er allemaal te beleven valt op sportgebied de komende week.

Niet enkel voetbal

Het doel van deze radioshow is vooral om de sportliefhebbers te informeren over de sportactualiteit. Dat lukt op een aardige manier, omdat gasten zoals: Peter Vandenbempt en Frank Raes, journalisten zijn die weten over wat ze spreken. Zo wordt een sportweek aardig samengevat en voelt de luisteraar zich voldaan na een uitzending.

Niet alleen voetbal en wielrennen komen aan bod. In de uitzending hebben ze het ook over atletiek, basket of rugby. Een goede zet, want de meeste podcasts hebben het maar over één sport: voetbal of wielrennen. Deze podcast is dus geschikt voor de sportliefhebber die van verschillende soorten sporten wil proeven.

De specials bieden ook een meerwaarde. Wanneer een nieuw wielerseizoen voor de deur staat, maakt De Tribune een special van een anderhalf uur over een specifiek onderwerp. Bij de specials zijn drie interessante gasten aanwezig om extra duiding te geven.

De Tribune is een aanrader voor elke sportliefhebber. Waardevolle gasten komen wekelijks aan bod en geven de luisteraar de nodige duiding. Na een uitzending ben je volledig klaar voor een nieuwe sportweek.