(C) Morgane Lemiengre Zulte Waregem is de eerste ploeg in de halve finales van de Croky Cup 2020.

Zulte Waregem bekert verder dankzij spitsenduo

Zulte-Waregem heeft zich gisteravond als eerste geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Het versloeg Charleroi in eigen huis met 2-0. De euforie was groot bij Essevee, maar coach Franky Dury relativeert: “We gaan nog niet te veel spreken over de beker, we gaan ons nu focussen op play-off 1.”

De verwachtingen waren hoog voor deze wedstrijd. Beide ploegen zijn in vorm en geven elkaar ook in de competitie weinig toe. De eerste helft lost die verwachting niet in. Mamadou Fall (Charleroi) moet het veld vroegtijdig verlaten, een aderlating voor de Zebra’s. Een logische brilstand bij rust was het gevolg.

In de tweede helft is het Zulte Waregem dat meteen komt aanzetten. Het spitsenduo Larin-Berahino zet een combinatie op voor het doel van Penneteau. Berahino wipt de bal na een schijnbeweging over de doelman van Charleroi in het doel.

Essevee kan nu terugvallen en speculeren op een eventuele counter. Charleroi probeert, maar de rood-groene defensie houdt stand. Een fase tussen Pletinckx en Rezaei in het zestienmetergebied levert discussie op. Het kan de match nieuw leven in blazen maar Boterberg laat de fase aan zich voorbij gaan.

Diep in de extra tijd mag Zulte nog één keer counteren. Govea loopt de rechter flank af en zet de bal voor. Larin hoeft enkel te controleren en plaatst het leer beheerst naast Penneteau. Een late zekerheidstreffer dus.

Bekijk de reacties na Zulte Waregem – Charleroi:

Davy De Fauw speler Zulte-Waregem

“Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd, maar dat wisten we op voorhand al. Twee ploegen die in form zijn, die heel weinig kansen weggeven en die ook heel gesloten spelen. Je weet dat er weinig goals gaan vallen en dat was vandaag ook zo. Maar ik ben blij dat we de eerste ploeg waren die op voorsprong kwam. Dat was vandaag zeer belangrijk. Dan wisten we dat ze gingen komen en dat ze ruimte gingen laten liggen. Zo hebben we ook de tweede goal gemaakt.” 

Karim Belhocine – coach Charleroi

“We wilden zo graag door naar de volgende ronde, maar we kwamen uit tegen een sterker team waar we geen oplossing tegen konden vinden. We misten efficiëntie, terwijl zij wel scherp waren voorin. Ook de kansen op de gelijkmaker lieten we liggen. Vanavond gaat heel het team teleurgesteld naar huis, maar morgen moeten we naar de toekomst kijken en focussen op de competitie.” 

Francky Dury – Coach Zulte Waregem

“Een bekertornooi is maar nuttig als je die beker wint. Ik heb altijd gezegd, je mag dan wel een finale spelen, maar wat is een finale. Een finale moet je winnen, niet spelen. Maar we zullen nog wel zien tegen wie we uitkomen. Ik zie dat alle goede ploegen nog in de bekercompetitie zitten, dus de beker heeft al waarde gewonnen sedert dat de winnaar onmiddellijk naar de poules van de Europa League gaat. Maar we gaan nog niet te veel spreken over de beker, we gaan ons nu focussen op play-off 1.”