Straks ook ‘gouden generatie’ op de trainersbank?

Vanaf maart beginnen 18 Rode Duivels aan een exclusieve trainerscursus. Het idee om een verkort traject te volgen komt van de Belgische voetbalbond en bondscoach Roberto Martinez.

Misschien zien we binnenkort heel wat internationals terugkeren als trainer. De Belgische voetbalbond (KBVB) lanceert namelijk een verkort trainerstraject voor hun spelers. Bij de vrouwen bestond dat al, maar nu krijgen ook de mannen de kans om deze opleiding te volgen.

België is het eerste land dat met het idee komt om zo’n project op te starten. Daarmee hoopt de bond onze ‘gouden generatie’ blijven te betrekken in het Belgische voetbal. Bijna alle huidige Rode Duivels gaan de cursus volgen. Twee opvallende afwezigen zijn Vincent Kompany en Eden Hazard. Kompany heeft al een cursus gevolgd en Hazard toont op dit moment nog geen interesse.