Eerste vrouwelijke zege op WK darts

Fallon Sherrock heeft geschiedenis geschreven op het wereldkampioenschap darts in Engeland. Ze is de eerste vrouwelijke speelster die een duel op het WK weet te winnen. De 25-jarige Britse versloeg haar mannelijke landgenoot Ted Evetts met 3-2.

In het verleden deed Sherrock nog mee aan wereldkampioenschappen voor vrouwen, daar was haar beste prestatie een finale in 2015. Maar in de PDC-bond, waar alle genders kunnen meedoen, wist er nog geen enkele vrouw een match te winnen.

Haar tegenstander Ted Evetts – nummer 77 van de wereld – begon nochtans het beste aan de partij. Fallon Sherrock keek in Alexandra Palace vrij snel tegen een 2-1-achterstand aan. Maar de Britse maakte een knappe comeback en won de match uiteindelijk met 3-2. De bookmakers hadden Sherrock met 2.000 tegen 1 genoteerd. Dat was dus een verrassing van formaat.