De boeren komen al voor de achtste keer op straat. (c) Flickr

Nederlandse boeren protesteren samen met bouwvakkers

In Nederland zijn de boeren opnieuw massaal op straat gekomen om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen. Ze doen dat deze keer samen met de bouwvakkers.

Over het hele land houden de Nederlandse boeren actie. Dat is al de achtste keer dit jaar. Ze doen dat uit onvrede met de stikstofmaatregelen van de Nederlandse overheid. Een van de maatregelen is om de veestapel te halveren, maar dat schiet bij veel landbouwers in het verkeerde keelgat.

Grote hinder

Ditmaal zijn het niet alleen de boeren die protesteren, maar ook de bouwvakkers hebben zich bij de protesten aangesloten. Want ook heel wat bouwprojecten staan op de helling door de stikstofmaatregelen van de regering Rutten. Deze morgen om zeven uur zijn de actievoerders vertrokken vanuit verschillende verzamelpunten uit heel Nederland. De verkeersdrukte was wel minder groot dan verwacht.

Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om de distributiecentra van supermarktketens Albert Heijn en Jumbo te blokkeren. Maar gisteren besliste de rechter in kortgeding dat de boeren geen blokkades mochten opwerpen. Als ze dat toch doen, moet er per locatie een dwangsom van minimaal 100.000 euro betaald worden.