De warmste acties op de Warmste Week

Vandaag gaat de eerste editie van ‘De Warmste Week’ in Kortrijk van start. De vorige edities vonden plaats op het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke en de Schorre in Boom. De acties zijn talrijk en de vlam laait hoog op.

Het Nelson Mandelaplein in Kortrijk is vanaf vandaag de warmste plek van Vlaanderen. Daar gaat dit jaar ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel en VRT door. Er zijn maar liefst 2033 goede doelen geregistreerd, bijvoorbeeld het Kinderkankerfonds of vrijwilligersorganisatie Tejo. Ook zijn bijna 13.000 acties op poten gezet om geld in te zamelen voor een van die goede doelen.

Mieke Debels organiseerde twee acties. Ze organiseerde een spelletjesavond in een lagere school in Bellegem onder de naam ‘Spelen for Life’ met onder andere bingo en kaartspelen. Met enkele vriendinnen haakte Mieke ook kussens met het opschrift ‘het warmste kussen’. Samen haakten ze 245 kussens. Met beide acties steunt ze Fonds Ariane, om leukemiepatiënten een hart onder de riem te steken.

Sommigen zetten zich ook in voor familie of vrienden, zoals Anais Crame. “Wij hebben in Geraadsbergen vriendschapsbandjes en zelfgemaakte speculaaskoeken verkocht. Daarmee steunen wij VZW Okkernoot, zij helpen kinderen en volwassen met autisme. Een vriendin van mij heeft autisme en daar roddelen klasgenoten soms over, dus wilden wij een actie opstarten om kinderen met autisme te helpen.”

De Warmste Week duurt nog tot kerstavond, 24 december. Het is te volgen op de radio en de website van Studio Brussel. Op zenders Een en Ketnet kan je het ook live volgen.

De video bekijk je hier: