Reeks : Servische studenten Journalistiek aan het woord

“Altijd foto van ouders mee op reis”

De 22-jarige Jelena Dubronavik reist de wereld rond op zoek naar interessante mensen met boeiende verhalen.

“Ik droom ervan om alle vijf de continenten te bezoeken. Vorig jaar ben ik op Erasmus gegaan naar Australië. Dat vind ik een van de mooiste landen waar ik al geweest ben. De natuur ligt er nog zo ongerept bij, alsof er nooit iemand is geweest. In Servië daarentegen is alles bijna volgebouwd. Doe mij dan toch maar Australië”, opent Jelena.

“Reizen is voor mij puur genieten. Ik ontdek graag nieuwe culturen om te leren hoe andere mensen leven en denken. De wereld is groot en ik ben bijzonder nieuwsgierig. Met Portugal, Australië en Indonesië heb ik al drie van de vijf continenten gezien. Canada en Brazilië staan verder ook nog op mijn verlanglijstje”, vertelt Jelena.

“Dat is alleen mogelijk omdat ik uit een redelijk welgestelde familie kom. Ik besef maar al te goed dat niet iedereen evenveel geluk heeft als ik. Op elke reis die ik maak, neem ik een foto van mijn ouders met mij mee. Zo ben ik nooit volledig alleen. Ik ben bovendien een echte familiemens. Ik ga al vijftien jaar onafgebroken langs bij mijn omaatje wat verderop in Petrovaradin. Voor mij is dat de evidentie zelve, maar ik zie dat veel van mijn vrienden hun familie nog amper bezoeken. Dat gaat er bij mij echt niet in”, besluit de 22-jarige studente Journalistiek.