Antwerp ontvangt Lokeren op de Bosuil

Vanavond is er het bekerduel tussen Lokeren en Antwerp. Op papier is Antwerp de favoriet. The Great Old staat derde in 1A terwijl Lokeren op de sukkel is in 1B.

De ploeg van Glenn de Boeck heeft dit weekend pas zijn eerste overwinning van het seizoen beet door Roeselare te verslaan met 2-0. Met een vijf op 21 hebben de Tricolores hun start volledig gemist. Voor Antwerp is het al sinds 1992 geleden dat ze de beker van België nog eens wonnen, Lokeren daarentegen won de beker in 2014, toen versloeg het Zulte Waregem met 1-0 na een doelpunt van Alexander Scholz.

Vorig seizoen ging het tussen de twee ploegen gelijk op. Op het Daknam ging Antwerp 2-1 onderuit en op de Bosuil werd het dan weer 2-1 voor Antwerp. Voor Jelle van Damme, ex-speler van Antwerp en deze zomer transfervrij naar Lokeren verkast, wordt het ongetwijfeld een speciale wedstrijd. Hij speelde 58 matchen in het shirt van The Great Old . Volgens David Van Den Broeck, Antwerp watcher voor het Nieuwsblad, is het voor Antwerp dat werd uitgeschakeld door AZ Alkmaar in de Europa League ongetwijfeld een van de hoofddoelen geworden om resultaten te halen in de Crocky Cup. Terwijl het voor Lokeren misschien een uitgelezen kans is om vertrouwen te tanken.

De lijst van blessures bij Antwerp is ook behoorlijk lang met o.a. Daniel Opare en Junior Pius die een voor een lange tijd aan de kant staan, ook Ritchie De Laet, Abdoulay Seck en Alexis De Sart moeten vanuit de tribune toekijken door een blessure. Bij Lokeren is het nog steeds wachten op Killian Overmeire. Glenn De Boeck heeft al laten weten dat hij met zijn sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap komt. David Van Den Broeck verwacht bij Antwerp niet de sterkste elf aan de aftrap. “Steven Defour zal niet spelen.” Antwerp heeft ook natuurlijk het voordeel om voor eigen publiek te spelen. Antwerp is dit seizoen namelijk nog ongeslagen in eigen huis en kreeg nog maar twee goals binnen op de Bosuil.

Toch is er de laatste tijd ook veel commotie rond de sfeer in de ploeg bij Antwerp. “Natuurlijk zijn Lamkel Zé en Sinan Bolat geen beste vrienden, maar die problemen zijn min of meer al opgelost.”, besluit David Van Den Broeck.