Terug schaatsen in Kortrijk

Binnen twee weken opent de nieuwe schaatsbaan ‘De Piste’ zijn deuren voor het grote publiek, enkel het ijs ontbreekt nog. ‘De Piste’ wordt de nieuwe thuisbasis voor het ijshockeyteam ‘The Gullegem Jets’ en schaatsclub ‘Temptation Skating Club Karelia’, die na de sluiting van hun vorige trainingsplek in Gullegem vastberaden bleven zoeken naar een nieuwe locatie. Die hebben ze gevonden

De crowdfunding waarmee de clubs geld willen ophalen voor de bouw van de kleedkamers,douches en cafetaria loopt goed. Ook storten bedrijven rechtstreeks geld op de rekening van “De Piste”    

Momenteel wordt er gesproken over een tijdelijke piste in het gebouw van een oude ramen- en deurenfabrikant aan de Gentsesteenweg , maar dat kan in de toekomst nog veranderen volgens de populariteit van de schaatsbaan. Als er een vaste piste komt, dan zal deze zich wel op een andere locatie bevinden.

“Iedereen wil schaatsen dus dat willen we zeker blijven aanbieden”

MARIE jOYE (voorzitter Gullegem jets)

‘De Piste’ zal voor het eerst openen voor het grote publiek bij de start van de herfstvakantie. Maar de sportclubs krijgen de prioriteit: “Iedereen wil schaatsen dus dat willen we zeker blijven aanbieden, maar vroeger werden wij stiefmoederlijk behandeld als sportclub en nu krijgen wij de kans om op mooiere uren te trainen”, aldus Jets voorzitter Marie Joye. Op zaterdag- en zondagochtend zullen de sportclubs de overhand nemen zodat zij kunnen trainen en hun competitiewedstrijden kunnen spelen. En zelf het Belgisch nationale vrouwenijshockeyteam wil in Kortrijk gebruik maken van de piste. Zij zullen hier op 10 november een wedstrijd spelen tegen een Canadese ploeg, bevestigd Kenneth Deryckere, oprichter van ‘De Piste’.

De recreatieve schaatser kan hier op woensdagnamiddag, vrijdagavond, zaterdag- en zondagmiddag terecht. Heel wat scholen en jeugdbewegingen in en rond Kortrijk staan te popelen om terug plezier te maken op het ijs, zij kunnen de piste afhuren tijdens de week.