Eigen foto

Zeg ‘hallo’ tegen de Goedendagroute

“De Goedendagroute is ’the place to be’ om tot rust te komen en te genieten van de natuur”, klinkt het bij de passanten van de Goedendagroute, een 48 kilometer lange wandel- en fietsroute langs de Leie.

Iedereen kan wel genieten van ontspanning. Dan is de Goedendagroute de perfecte manier om te genieten van de natuur in en rond Kortrijk. Via Kuurne volg je een 48 kilometer lange rustgevende route door provinciedomein De Gavers. Via Zwevegem ga je door Aalbeke, Marke, Bissegem én fiets je zelfs door Moeskroen aan de Waalse grens. Deze route is zeer gegeerd door wielertoeristen en volgens plaatselijke bewoners is dit de perfecte manier om ideeën op te doen. Ook zie je enkele bezienswaardigheden en mooie monumenten. De start bevindt zich nabij de Groeningeabdij in Kortrijk. Die abdij is nu een museum over de Guldensporenslag uit 1302.

Op deze route mag je echt alles verwachten: je hebt jaagpaden, kasseien, hellingen, dalingen en passages door enkele stadscentra. Onderweg kan je genieten van het water, de kerken, bossen en historische monumenten. In Kortrijk zelf zie je vooral het centrum, maar eenmaal je uit Kortrijk bent, kan je genieten van de natuur en de rust.

Het is belangrijk dat je verwijsborden volgt, want hier en daar is het niet altijd even duidelijk. Vooral in het drukke stadscentrum van Kortrijk is het uitkijken geblazen. Hou de bewegwijzering goed in het oog, want je kan de route niet downloaden via je smartphone.