Trends voor de herfst

De herfst ligt aan onze voeten. Het seizoen waar de eerste jassen weer van de kapstok gehaald worden en de laarzen weer uit de schoenenkast. Een nieuw modeseizoen doet zijn intrede. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor. Is Kortrijk dit ook? Ik ging de stad in en zocht het uit. Ik bezocht fashionketens zoals Zara, H&M en America Today en vroeg hen naar de laatste trends. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Skinny is passé.

Als je nu nog geen wijde broek in je kledingkast hebt liggen, zou ik daar dringend werk van maken, want deze komen helemaal terug uit de jaren 60. Een ‘essential’ die zeker in dit lijstje thuishoort. Ook mom jeans zijn nog lang niet passé en verdienen een plaatsje in jullie collectie. Wil je een casual look samenstellen, maar er toch fantastisch uitzien, dan is de mom jeans de keuze voor jou.

Afbeeldingsresultaat voor wide pants

Cuddle up!

De dagen worden stilaan kouder en dat vraagt naar een dikke jas. Met deze ‘teddy jacks’ hoef je nooit meer kou te lijden. Wie wil nu geen warme berenvacht rond zich op een koude herfstavond. Het ziet er ook nog ‘ultra’ schattig uit.

Voorbeeld van afbeelding

Size matters.

Er is erg veel kans dat een van je ouders 30 jaar geleden met dezelfde schoenen rondliepen als deze: de Buffalo sneakers. Niet voor iedereen, maar zeker een optie voor de kleine mensen onder ons, want met deze ‘badboys’ noemt niemand je nog schattig.

Fisher-mood ON

De vissershoeden of bucket hats zijn nu een echte rage. Wil je een ‘edgy’ look creëren, voeg dan een bucket hat toe aan je outfit en klaar. De grootste supermodellen zijn alvast razend gek op deze trend. Dat neem ik ze zeker niet kwalijk.

Dierenprints à volonté

Panter, luipaard, zebra, krokodillen of welke print dan ook. Een‘must-have’ voor de herfst. Je vindt deze tegenwoordig in alle soorten kledij van jassen tot onderbroeken.

Afbeeldingsresultaat voor animal print

Oversized everything

Zo als we al vertelden is ‘skinny’ helemaal passé. Dit geldt niet alleen voor jeans ,maar letterlijk voor alles. Oversized hoodies vliegen de deuren van winkels razend snel uit.

Afbeeldingsresultaat voor oversized hoodie

Laagjes op laagjes

Als je het nog niet warm genoeg hebt met je ‘teddy Jack’ kan je ook proberen deze te ‘layeren’. Draag er een coltrui onder met daarop een sweater. Dit concept is nu helemaal in. Al zou ik binnen wel enkele laagjes afdoen.

Het wordt dus hoog tijd om een dagje shoppen in te plannen om al deze trends in Kortrijk te gaan ontdekken.