Kortrijkse studenten creëren nieuwe Noord-Zuid as

Een overvolle zaal met 183 studenten uit zes verschillende opleidingen van Howest uit Kortrijk. Dat was het decor voor de prijsuitreiking van de vierde editie van het WOW-project in Kortrijk.

De studenten uit de bacheloropleidingen Communicatiemanagement, Toerisme en Recreatiemanagement, Sociaal Werk, Netwerkeconomie, Ergotherapie en Industriële Productontwikkeling moesten afgelopen week nadenken over de Noord-Zuid as in Kortrijk. De stad wil die zone in de toekomst graag verder ontwikkelen. Steve De Meester, docent Ergotherapie, legt uit wat die eerste ‘WOW-week’ van het nieuwe academiejaar inhoudt.

Alle projecten focusten dus op de Noord-Zuid as in Kortrijk, maar hadden een verschillende invalshoek en eigen doelgroep, bijvoorbeeld jongeren, mensen met een migratie-achtergrond, senioren,… Een van de projecten waaraan hard werd gewerkt deze week was het voorstel van de groep van Stef, een student netwerkeconomie.

Naast veel brainstormen en projectvoorstellen opbouwen, hebben de studenten ook andere dingen bijgeleerd. Shauni De Keyser, studente ergotherapie, vertelt hierover.

De vorige edities van WOW focusten onder andere op mobiliteit en verkeersveiligheid of betekenisvolle activiteiten voor senioren. Een thema kiezen voor de WOW-week is uiteraard niet vanzelfsprekend. Steve De Meester legt uit hoe dit precies gedaan wordt.

Na een heuse awardshow zijn de docenten dus al druk bezig met volgend jaar. Bekijk op de Facebookpagina van WOW Kortrijk een aftermovie en foto’s over de editie van dit jaar.