Koffiebar Maona geeft Kortrijk tropische tint

Voor veel jongeren uit Kortrijk klinkt koffiebar Maona bekend in de oren. De afgelopen jaren is er geen ontsnappen aan de succesvolle keten die in diverse steden vestigingen heeft. We gingen op bezoek in de hippe bar in hartje Kortrijk.

Bij het naderen van de relatief nieuwe koffiebar kon je de warmte en gezelligheid al vanop afstand voelen. Het aangename gevoel werd enkel versterkt door de hartelijke verwelkoming van de jonge uitbaatster Justine Verschoot (26) die samen met haar man Wouter Deschamps (26) in 2019 de zaak heeft overgenomen. Na een frisse smoothie en een sterke espresso die leek alsof ze rechtstreeks uit een Cubaanse café kwam, vroeg ik de uitbaatster om een kort interview, die met een grote smile werd geaccepteerd.

“Maona is een concept van ex-basketter Pieter Loridon, maar we krijgen veel vrijheid, zoals je ziet aan onze decoratie”, antwoordt Verschoot op mijn vraag wiens idee Maona was en wat de inspiratie erachter is. Ze gaat verder: ”We proberen een gezellige maar ook tropische sfeer te wekken.” Opvallend geslaagd ondanks de ‘industrial’ elementen die aanwezig zijn in het geheel.

”We richten ons vooral op de jongeren van Kortrijk, maar het is niet uitzonderlijk dat we ook wat oudere klanten over de vloer krijgen,” vertelt de uitbaatster. “Verder wordt ook het menu uitgebreid, zo zullen we binnenkort verse soep serveren.” Voor ieder wat wils dus.