“Ik zou mij in bochten wringen om toch een bepaalde boeking aan te nemen”

Het is bijna zover, volgende week komen honderden, al dan niet duizenden studenten de start van het academiejaar vieren op de ‘Student Welcome’ in Kortrijk. Eén van de artiesten moet echter vanavond nog bepaald worden. Dit gebeurt op de dj-contest in het Kanon vanavond. Wij interviewden de deelnemer Jens Legrou, beter bekend als ‘Dj Atmosics’.

Ieder jaar zijn er verschillende dj’s te gast op het Conservatoriumplein in Kortrijk om de enthousiaste studentenmassa aan het dansen te houden. Dit jaar is er echter nog één dj niet bekend. De organisatie van het evenement besliste om vanavond, 26 september, een dj-contest te houden in ‘Het Kanon’ waarbij de winnaar volgende week mag draaien op het jaarlijkse gebeuren. Wie er ook wint het beloofd een avond vol goeie beats, hier en daar wat drank en vooral veel plezier onder de studenten te worden.

Jens Legrou, beter bekend als Dj Atmosics

Een bekende dj of producer worden is de droom van veel jongeren. Ook Jens Legrou koestert deze droom. Als dertienjarige kocht hij een klein mengpaneel om thuis de beste plaatjes aan elkaar te mixen. Sinds een klein jaar is hij echt zelfstandig bezig als dj. En hij heeft al redelijk wat ervaring. De 19-jarige dj deed al mee aan vier dj-contests en werd telkens geselecteerd voor de ‘finale’. Jammer genoeg heeft hij nog nooit een contest gewonnen. “Vanavond wil ik echt wel alles op alles zetten om dat toch wel eens waar te kunnen maken”, vertelt Jens. Hij bereidt zich meestal voor door op voorhand te kijken op welk feestje hij precies draait. “Op basis daarvan begin ik dan met het selecteren van nummers.”

Voor deze speciale gelegenheid heeft hij ook verschillende keren thuis geoefend en speciaal veel aandacht besteed aan de keuze van zijn nummers. Maar niet al zijn nummers liggen op voorhand vast. “Ik bepaal de nummers ook op basis van de sfeer in het publiek natuurlijk.” Het moment waarop je moet draaien is volgens de jonge artiest ook van groot belang.  “Als je wint, speel je als eerste act op de Student Welcome dan moet je natuurlijk ook niet beginnen met harde muziek, dat is logisch.”

Populariteit kan volgens Jens ook een grote factor zijn bij het al dan niet winnen van zo’n wedstrijden. “Ik heb natuurlijk al de andere dj’s eens gegoogeld en ik merk wel dat ze bijna allemaal populairder zijn dan ik.” Zelf schat hij zijn kansen wel reëel in maar hij blijft nuchter.  “Mijn populariteit is één ding maar dat belet me niet om toch keihard mijn best te doen.”

Het is wel zijn doel om het dj’en naar een professioneler niveau te tillen. “Als ik win is het natuurlijk wel ‘next level’.” En zo’n Student Welcome is natuurlijk wel een kans om meer publiek te bereiken. “Mijn grootste publiek tot nu toe is rond de 300 man. En op de Student Welcome zou dit toch rap de duizend kunnen tikken. Ik zit ook op kot in Kortrijk en heb wel een band met de stad. Zelf kunnen draaien op de Student Welcome zou echt een kippenvelmoment zijn.”

Jens is natuurlijk ook nog student. Hij studeert Devine (digital design and development) aan de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk. Hij zegt wel zijn studie boven zijn dj-carrière te plaatsen. “Maar ik zou mij wel in bochten wringen om toch een bepaalde boeking aan te nemen. Ik probeer er wel echt professioneel mee om te gaan. Ik wil ook constant beter worden om de feesten naar een hoger niveau te tillen.”

Wij wensen hem in ieder geval veel succes vanavond!